Haberler

Ülkelerine "Hafız" Olarak Dönecekler

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli öğrenciler yaklaşık 1,5 yıldır Kur'an ve dini eğitim alıyor Tesisin din hizmetleri koordinatörü Salih Tökü: "Misafirlerimizin iyi şartlarda eğitim almalarını istiyoruz"

MÜSLÜM ETGÜ - Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde barınan 3 bin 500 Suriyeli çocuğa Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

Türkiye'nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık 30 bin Suriyeli misafirin yaşadığı kamptaki çocuklar yaklaşık 1,5 yıldır Kur'an ve dini eğitim alıyor.

Kamptaki 10 mescitte, gönüllülerce verilen eğitime 3 bin 500 öğrenci devam ediyor. Kur'an-ı Kerim öğrenen misafirlerin çoğunluğu hafızlık yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Tesisin din hizmetleri koordinatörü Salih Tökü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamptaki erkek ve kız çocuklarına Kur'an-ı Kerim, fıkıh, tefsir ve hadis dersleri verildiğini söyledi.

Öğrencilerden 300'ünün Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini hatırlatan Tökü, "Misafirlerimizin iyi şartlarda eğitim almalarını istiyoruz. Kısa bir süre sonra tamamı Kur'an öğrenecektir diye düşünüyorum. Suriyeli aileler çocuklarının dini eğitimine önem veriyor. İnşallah çocuklarımız ülkelerine hafız olarak dönecekler" dedi.

Suriyeli Mahmut Tijen ise kendilerine sunulan imkanlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Gönüllü dini eğitim veren Fedi Genen de 250 öğrencisinden 30'unun hafızlığa geçtiğini söyledi.

Baral Mesa ise Kur'an-ı Kerim'i çadır kentte öğrendiğini belirterek, "Şu an hafız olmak için çalışıyorum. İnşallah ülkeme döndüğümde Suriyeli çocuklara Kur'an öğreteceğim" diye konuştu.

İsmail Hasan Hamido da kendilerine destek olan Türk halkı ve hükümetine teşekkür etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şah Şanlıurfa Akçakale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title