Haberler

Ülkelerine Dönmek İsteyen Suriyelilere Park Tahsisi

ADNAN KOÇHAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çeşitli nedenlerle ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler için Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki geçiş noktasında işlemleri sürerken güneşte ve tren raylarında beklememeleri için kaymakamlıkça park tahsis edildi.

İlçeye bağlı Şenyurt beldesindeki geçiş noktasından ülkelerine dönmek için Şenyurt Yabancılar Şubesinde kayıt yaptıran Suriyeli mültecilerin işlemleri tamamlanıncaya kadar tren raylarında ve sıcakta beklediklerini gören Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, ailelerin işlemleri tamamlanıncaya kadar uygun koşullarda beklemesi için harekete geçti.

Kaymakam Ermiş, Şenyurt Yabancılar Şubesi yakınlarında kiraladığı bir parkı ve parkın bir bölümünde emzirme odası, ibadet yeri ve tuvaletten oluşturulan bekleme salonunu, Suriyelilerin hizmetine sundu.

Savaş mağduru Suriyelilerin bu sayede sıcak havada, son derece güvensiz ve tehlike oluşturacak tren raylarında beklemeleri son buldu.

Suriyeliler işlemleri tamamlanana kadar gölgelikler bulunan parkta uygun koşullarda bekliyor, daha sonra askerlerin kontrolünde geçiş noktalarından ülkelerine dönüyor.

"Her gün 300 Suriyelinin ülkelerine geçişi için işlem yapılıyor"

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine, Suriye'deki iç savaştan sonra yaklaşık 25 bin Suriyeli vatandaşın misafir olarak ilçelerine yerleştiğini ifade ederek, Şenyurt beldesinde şu anda kapalı olan sınır kapısının mevcut olduğunu söyledi.

Burada her gün yaklaşık 300 Suriyelinin Yabancılar Şubesinde geçiş işlemlerinin yapıldığını anlatan Ermiş, Suriyelilerin bu sürede mağduriyetlerini gidermek için bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Ermiş, oradaki parkı kiralayarak Suriyelilerin kullanımı için tahsis ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Şenyurt beldesinde her gün yaklaşık 300 Suriyelinin ülkelerine geçişi için işlem yapılıyor. Suriyeli misafirlerimizin güneşin altında ve tren raylarında insani olmayan şartlarda beklemelerine gönlümüz razı olmadı. Parkın bir bölümünde de emzirme yeri, ibadet bölümü, lavabolar oluşturarak bekleme sürecinde misafirlerimizin ihtiyaçlarını görebilecekleri bir alan hazırladık. Kendimize nasıl muamele yapılmasını istiyorsak onlara o şekilde yaklaşıyoruz."

Ermiş, işlemlerin hızlı sonuçlanması için İlçe Emniyet Müdürlüğünün bazı personelinin de Şenyurt beldesinde görev yaptığını dile getirdi.

"Suriyeliler için okul açtık"

Suriyeli vatandaşlar için ilçede de çeşitli yardımlar yapıldığını vurgulayan Ermiş, Suriyeli çocuklar için ilçede bir de 600 öğrencinin eğitim gördüğü okul bulunduğunu belirtti.

Çocukların eğitimi için bir okul binası tahsis ettiklerini hatırlatan Ermiş, şunları kaydetti:

"Kaymakamlığa ait olan bir binayı Suriyeli çocuklara tahsis ettik. Okul malzemeleri konusunda da onlara destek olduk. Okula farklı mahallelerden gelen çocukların 6 ay taşıma hizmetini gerçekleştirdik. O okulda görev yapan öğretmenlerimize de maddi açıdan kısmi destek sağladık. Bu gayretlerimiz sonucunda Avrupa Birliği yetkilileri de okulumuzu ziyaret etti. Suriyelilere yönelik 1 milyon 200 bin lira bütçeli bir proje sözkonusu. Bu da kişi başına 42 lira yardımı kapsıyor. Yani 6 nüfuslu Suriyeli misafir aileye ayda 250 lira gelir sağlanmış olacak." - Mardin

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title