Haberler

Ülkelerinden Uzakta Kampta Ramazan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mardin-Suriye Yardımlaşma Paltformu önünde bekleyen Suriyeliler- Ramazan yardımı alan Suriyeli sığınmacılar- Mardin-Suriye Yardımlaşma Paltformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu ile röportaj- Ramazan yardımı alan Suriyeli sığınmacılar- Suriyeli sığınmacı Sabah El Ali ile röportaj- Gıda dağıtımından detay planlar Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Mardin'in Midyat ilçesinde barınma merkezine yerleştirilen 3 bin 31 sığınmacı, ramazanı kampta geçiriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mardin- Suriye Yardımlaşma Paltformu önünde bekleyen Suriyeliler- Ramazan yardımı alan Suriyeli sığınmacılar- Mardin- Suriye Yardımlaşma Paltformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu ile röportaj- Ramazan yardımı alan Suriyeli sığınmacılar- Suriyeli sığınmacı Sabah El Ali ile röportaj- Gıda dağıtımından detay planlar Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Mardin'in Midyat ilçesinde barınma merkezine yerleştirilen 3 bin 31 sığınmacı, ramazanı kampta geçiriyor. Kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti her fırsatta dile getiren Suriyeliler, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kendilerine verilen kartlara yüklenen parayla kamp içindeki marketten alışveriş yaparak ülkelerine özgü hazırladıkları yemeklerle iftar sofrası hazırlıyor. Topraklarından uzakta dini vecibelerini yerine getiren Suriyeliler, hasretini çektikleri ülkelerinde devam eden savaşın son bulması için dua ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Midyat Suriye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title