Haberler

Ülke ve Kent Ekonomileri Fuar ve Festivallerle Hayat Bulur

Domotex Turkey öncesi bir değerlendirme yapan Tuğcan Otel Genel Müdürü Tunç Dortunç kentler için uluslararası fuar ve festivallerin büyük önem taşıdığını belirterek, “Domotex Turkey ve Bulgur Festivali Gaziantepli turizmciler için can suyu niteliği taşıyor” dedi.

Domotex Turkey öncesi bir değerlendirme yapan Tuğcan Otel Genel Müdürü Tunç Dortunç kentler için uluslararası fuar ve festivallerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Domotex Turkey ve Bulgur Festivali Gaziantepli turizmciler için can suyu niteliği taşıyor" dedi.

Uluslararası fuarlar ve festivallerin ülkeler ve kentler için önemli hareketliliğe sahip olduğunu belirten Tuğcan Otel Genel Müdürü Tunç Dortunç, Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan Domotex Turkey ve Bulgur Festivalinin turizmciler için büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür etkinliklerin artması gerektiğini vurguladı. Son dönemlerde yaşanan olaylardan kaynaklanan sıkıntılara dikkat çeken Dortunç, fuar ve festivallerin kent ekonomisi için can suyu niteliği taşıdığını ifade etti. Dortunç, " Gaziantep, kentlilik kültürünün var olduğu ve halkının da bu kültüre sahip çıktığı önemli şehirlerden biri. Sosyal yapısı, ticari hacmi ve demografik yapısı ile hem bölge için hem de orta doğuya açılan bir büyük kent olması sebebi ile bir cazibe merkezi. Tarihi dokusu, kültürel ve gastronomi alanında ki zenginlikleri ile de bir turizm merkezi. Kültürel zenginlikler, yüksek turizm potansiyeli ile birleşince, ticari faaliyetleri arttıracak fuarlar ve tanıtıcı festivaller gibi unsurlar şüphesiz ki Gaziantep'i vazgeçilmez kılıyor" şeklinde konuştu

"DOMOTEX TURKEY TÜRKİYE'NİN EN DİNAMİK FUARI"

23-27 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan Domotex Halı Fuarının Türkiye içinde büyük önem taşıdığını vurgulayan Tuğcan Otel Genel Müdürü Tunç Dortunç, "Önümüzde ki günlerde (23-27 Mayıs) kentimiz için çok önemli olan halı fuarımız "DOMOTEX" fuarı gerçekleştirilecek. Ticari hacmi ile belki de ülkemizin en önemli ve ciddi anlamda ihracatayönelik anlaşmaların yapıldığı bir fuar. Genellikle fuar denilince akıllarda insanların sadece teşhir edilen ürünleri ve markaları görmek maksadı ile ziyaret yaptıkları bir buluşma anlaşılıyor. Ancak DOMOTEX fuarı bu anlamda ciddi rakamlarda ticari anlaşmaların yapıldığı ulusal ve uluslararası katılımcıların buluştuğu önemli bir merkez olma özelliğini koruyor. Bu buluşma sadece fuar alanında etkisini göstermiyor, aynı zamana şehir otelciliği içinde müthiş bir potansiyel oluşturuyor. Dolulukların fuar süresince yüksek olduğu, genel olarak şehir esnafının yüzünün güldüğü bir dönem oluyor" ifadelerini kullandı.

"FUARLAR KADAR FESTİVALLERDE HAYATİ ÖNEM TAŞIR"

Kentler ve ülkeler için uluslararası fuarlar gibi festivallerinde hayati önem taşıdığını ve tanıtımda büyük roller oynadığını belirten Tunç Dortunç, "Fuarların yanı sıra düzenlenen ya da düzenlenebilecek festivallerin de şehrin tanıtımında büyük etkisi olacağını söyleyebiliriz. Özellikle turistik ve kültürel gezilerin yapılmasında ve artmasında önemli katkıları olacağı şüphesiz. 'Benim adım Bulgur' adı altında bir bulgur festivali gerçekleştirilecek. Güzel şehrimiz Gaziantep'in tanıtımında hem mutfağı hem de misafirperverliği ile meşhur şehrimizi daha büyük kitlelere tanıtacak bir festival olacak. Biliyorsunuz ki, Gaziantep dünyada 9. Kent olarak gastronomi alanında UNESCO'ya dahil olan bu başarı bile başlı başına kentimizin uluslararası düzeyde tanıtımın yapılmasında güçlü bir enstrüman olacaktır. Tüm bu özellikleri topladığınızda Gaziantep'in İpekyolu üzerinde ticarive turistik anlamda ne kadar önemli bir dünya başkenti olduğu sonucunu görmek mümkündür. Özetlemek gerekirse, inanılmaz hızla gelişen sanayisi, yerel ve uluslararası markaların devasa yatırımları, her geçen gün güçlenen ekonomisi ve bahsetmiş olduğumuz kültürel ve tarihi dokusu ile ülke kalkınmasında da çok önemli rol oynayan bir kenttir Gaziantep" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Domotex Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title