Haberler

Ülke Olarak Kurtuluş Mücadelesi Veriyoruz"

Ağrı Valisi Musa Işın, "Ülke olarak şu anda bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz. İnşallah tarihte olduğu gibi o kahramanların torunları olarak biz de kurtuluşumuza, kurtuluş mücadelemize devam edeceğiz ve Allah'ın izni ile muzaffer olacağız." dedi.

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Işık, Kültür ve Kongre Merkezi'nde süren yaptığı konuşmada, ülkede hiçbir zaman sömürgecilik zihniyetinin hakim olmadığını söyledi.

Kurtuluş mücadelesinin hala devam ettiğini ifade eden Işık, şunları ifade etti:

"Kurtuluşumuz hala bitmiş değildir, halen devam etmektedir. Bunu hep birlikte görüyoruz. Yanı başımızdaki komşu Müslüman ülkelerde meydana gelen hadiseler, her biri birer kurtuluş mücadelesidir. Ülkemizde de çok uzağa gitmeye gerek yok. Gezi hadiseleri, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da yapılan mücadele aynı zamanda bir kurtuluş mücadelesi. Ağrı'nın ya da diğer illerimizin Birinci Dünya Harbi ve Kurtuluş Savaşı esnasındaki kurtuluşumuz henüz bitmiş değildir. Ülke olarak şu anda bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz. İnşallah tarihte olduğu gibi o kahramanların torunları olarak, biz de kurtuluşumuza, kurtuluş mücadelemize devam edeceğiz ve Allah'ın izni ile muzaffer olacağız."

Bağımsızlığın korunacağını vurgulayan Işın, "Sizin dedeleriniz ve onların akrabaları, imanları ve cesaretleri ile kahramanlık göstererek bu toprağı küffara çiğnetmediler. Bundan sonra da biz bu toprakları küffara ve emperyalistlere çiğnetmeyeceğiz. Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi cesaretiniz ve kahramanlığınızla bağımsızlığımızı, vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı ve camilerimizi koruyacağız. Bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız. Bunların heveslerini en yakın zamanda da kursaklarında bırakacağız." diye konuştu.

Resim ile kompozisyon yarışmasında ve kurtuluş koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği program, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince oluşturulan koronun Türk Halk Müziği'nden seçtikleri eserleri seslendirmesiyle ve televizyon programı sunucusu Bekir Develi'nin stand-up gösterisi ile son buldu.

Törene, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yusuf Çetin ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title