Haberler

Ülgen; "2016'da Datça'nın Tüm İçme Suyu Hattını Yenilemeyi Amaçlıyoruz"

Daha önce Devlet Hastanesi içme suyu ve kanalizasyon hat yapımı için Datça İlçesine büyük bir yatırım yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü bölgeye yaptığı yatırımlarına devam ediyor.

Daha önce Devlet Hastanesi içme suyu ve kanalizasyon hat yapımı için Datça İlçesine büyük bir yatırım yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü bölgeye yaptığı yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda MUSKİ ekipleri uzun süredir yaz aylarında su sıkıntısı çeken Datça İlçesinin içme suyu ana hattında yenileme çalışması başlattı.

Datça içme suyu ana şebeke hattının eski olması, sürekli su kaçaklarının meydana gelmesi ve yüksek noktalardaki evlere suyun zor ulaşması nedeniyle çalışma başlatan MUSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede 2 bin 500 metrelik ana terfi hattının yenileme çalışması başlattı. Datça'yı besleyen 2 bin tonluk ana terfi istasyonundan merkez terfi istasyonuna kadar olan bölgede başlatılan yenileme çalışması ile birlikte İlçe'nin içme suyu sorunu ortadan kalkıyor.

İLÇEDE 5 BİN METRELİK HAT YAPILIYOR

Ayrıca MUSKİ Genel Müdürlüğü, ana hatta yapılan çalışmanın yanında Datça Merkez ve Reşadiye Mahalle'lerine kadar olan bölgenin de içme suyu şebeke hattını yeniliyor. Ekipler bu bölgelerde de 2 bin 400 metrelik şebeke hat yenilemesi başlattı. 2 bin 500 metrelik ana terfi hattı yenileme çalışmasıyla birlikte ekipler İlçede yaklaşık 5 Bin metrelik içme suyu hat yenileme çalışması gerçekleştiriyor.

"YENİLEME ÇALIŞMALARIMIZI KISA SÜREDE BİTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Çalışmalar hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Datça'nın uzun yıllardır süren su sıkıntısını gerçekleştirdikleri çalışmalarla çözmeyi amaçladıklarını belirtti. Ülgen, 2016 yılı içerisinde tüm Datça'nın içme suyu şebeke hatlarını yenilemek için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak şunları kaydetti; "Acil gördüğümüz Eski Datça bölgesindeki hat yenileme çalışmalarımız başladı. En kısa sürede bu bölgedeki çalışmalarımız sona erecek ve bölgedeki su sorunu ortadan kalkmış olacak. Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığımız tarafından Datça İlçesinin 2016 yılı içerisinde geri kalan tüm içme suyu şebeke hattının yenilenmesi için proje çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimizin projeleri doğrultusunda 2016 yılı içerisinde kalan diğer tüm mahallelerinde şebeke hatlarını yenilemeyi amaçlıyoruz. Amacımız bütün halkımıza kesintisiz ve temiz su hizmeti vermektir. Bu doğrultuda tüm İl'de ki çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title