Haberler

Uleb Eurocup'ta Şampiyon Galatasaray Odeabank

Uleb Eurocup'ta şampiyon Galatasaray Odeabank

Mustafa AKIN/İSTANBUL, (DHA) - SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Christos Christodoulou, Carmelo Paternico, Piotr Pastusiak

GALATASARAY ODEABANK: Blake Schilb (11), Errick McCollum (16), Micov (7), Lasme (16), Sinan Güler (14), Curtis Jerrells, Göksenin Köksal (8), Chuck Davis (6)

BAŞANTRENÖR: Ergin Ataman

STRASBOURG: Collins (16), Beaubois (5), Louis Campbell (10), Paul Lacombe (5), Leloup, Fofana (9), Weems (7), Duport (8), Howard (7)

BAŞANTRENÖR: Vincent Collet

1.PERİYOT: 27-16

DEVRE: 43-35

3.PERİYOT: 61-54

Galatasaray Odeabank, ULEB Eurocup finalinde karşılaştığı Strasbourg'u 78-67 mağlup ederek şampiyon oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayan mücadelede Galatasaray Odeabank, Strasbourg'u konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip mücadeleden 78-67 üstünlükle ayrılarak ULEB Eurocup şampiyonu oldu ve gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague'e direkt katılma hakkı elde etti.

Galatasaray Odeabank, Schilb'in buluduğu üçlükler ve Sinan Güler'in sayılar ile mücadeleye hızlı başladı: 11-2. Beabuois ve Fofana ile sayılar elde eden Strasbourg, aradaki sayı farkını azaltsa da Galatasaray Odeabank'ın engeline takıldı. Lasme ile boyalı alanda, Schilb ile de dış alanda etkili olan Sarı-kırmızılı ekip, ilk periyodu 27-16 önde kapattı.

İkici periyoda Chuck Davis'in sayıları ile başlayan Galatasaray Odeabank, Fofana, Weems ve Howard'ın baskın oyununa engel olamadı ve aradaki fark azaldı: 35-24. Hücumda istediği oyunu bulamayan Sarı-kırmızılı ekip, Strasbourg'un skoru etkilemesine engel olamadı. Periyot bitimine 3 dakika 36 saniye kala aradaki farkı düşüren Strasbourg, farkı 3'e indirdi: 37-34. Lasme'nin etkili oyunundan yararlanan Galatasaray Odeank, Schilb ile Micov'un bulduğu sayılar ile devreye 8 sayı farkla önde girdi: 43-35.

Üçüncü periyoda Göksenin'in üçlükleri ile başlayan Sarı-kırmızılı ekip, Lasme'nin bulduğu sayılar ile skoru 51-37'ye getirdi. Cambell'in hücumda, Collins'in de boyalı alanda etkili olması ile Fransız ekip aradaki farkı azalttı: 53-47. Periyodun son dakikalarında üstünlüğünü koruyan Galatasaray Odeabenk, Strasbourg karşısında periyodu önde tamamladı: 61-54.

Son periyot sarı-kırmızılı oyuncu McCollum'un buluğu sayılar ile başlarken, aradaki fark tekrar çift haneli sayılara çıktı: 66-56. Strasbourg, Collins ve Fofana'nın bulduğu sayılar ile aradaki farkı 6'ya indirerek skoru 73-67 yaptı. Sarı-kırmızılı ekip, etkin oyununu sürdürerek mücadeleden 78-67 üstünlükle ayrıldı ve 2015-16 sezonu ULEB Eurocup şampiyonu oldu.

BAŞKAN ÖZBEK, YÖNETİCİLER VE FUTBOL TAKIMINDAN DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler final maçını tribündeki yerlerinden izledi. Galatasaray futbol takımı da basketbol takımını yalnız bırakmadı. Teknik direktör Jan Olde Riekerink ve futbolculardan Selçuk İnan, Lukas Podolski, Wesley Sneijder, Hakan Balta, Koray Günter, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleye gelerek Sarı-kırmızılı ekibe destek oldular. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı tribünden izledi.

SARI-KIRMIZILI TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Sarı-kırmızılı taraftarlar Strasbourg maçına yoğun ilgi gösterdi. 12 bin 500 kişilik Abdi İpekçi Spor Salonu'nu tamamen dolduran Galatasaraylı taraftarlar, yaptıkları yoğun tezahüratlarla takıma destek oldu. Öte yandan maç başlamadan önce Sarı-kırmızılı taraftarlar 3 boyutlu koreografi yaptı.

(Tür: Spor)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Blake Schilb Sinan Güler Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title