Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 3 Metro ve 1 Tramvay Hattı Projesinin Yapımını...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Ankara'da; AKM-Gar- Kızılay metro hattı, İstanbul'da; Yenikapı-İncirli, İncirli- Sefaköy metro hattı ve Antalya'da Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını Bakanlar Kurulu kararı ile Bakanlığımız yapımını üstlendi" dedi.

Söz konusu kararnamenin 18 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete de yayınlandığını belirten Bakan Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'da; AKM-Gar- Kızılay metro hattı tümüyle yer altında metro standartları ile projelendirilmiş olup; 3.3 kilometre ve 3 istasyondan oluşmaktadır. Bu proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattının AKM İstasyonu'ndan sonra Gar üzerinden Kızılay'a uzatılma projesidir. Proje, Gar istasyonunda YHT ile, Adliye istasyonunda ise belediyece planlanan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonu ile, Kızılay istasyonunda Çayyolu ve Batıkent metro istasyonları ile entegrasyon sağlayacaktır" dedi.

İstanbul'daki Yenikapı-İncirli hattının tümüyle yer altında Metro standartları ile projelendirildiğinin altını çizen Bakan Elvan, 7 kilometre ve 5 istasyondan oluşan söz konusu projenin Hacıosman-Taksim-Yenikapı metro hattının İncirli'ye uzatılma projesi olduğunu söyledi.

Yenikapı transfer merkezinde; Marmaray ve Yenikapı- Havalimanı raylı sistem hatlarıyla, İncirli transfer merkezinde ise Bakırköy-Başakşehir, Bakırköy-Beylikdüzü ve İdo-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla entegre olacağını dile getiren Bakan Elvan, "İncirli-Sefaköy hattıyla kesintisiz bağlanarak, Hacıosman-Beylikdüzü arasında aktarmasız bağlantı sağlanacaktır" diye konuştu.

İncirli -Sefaköy Metro hattının da tümüyle metro standartları ile projelendirildiğini, 7.2 kilometre ve 6 istasyondan oluştuğunu kaydeden Bakan Elvan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu proje, Bakırköy-Beylikdüzü hattının 1. aşaması olan İncirli-Sefaköy kesimini kapsamaktadır. İncirli transfer merkezinde; Bakırköy-Başakşehir, Yenikapı-İncirli ve İdo-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla entegre olacaktır. Yenikapı-İncirli hattıyla kesintisiz bağlanarak, Hacıosman-Sefaköy arasında aktarmasız bağlantı sağlanacaktır."

Bakan Elvan, Antalya'daki Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı projesi ile ilgili de şu bilgiyi verdi: "Hattın 16.8 kilometresinin hemzemin, bir kilometresi aç-kapa, 160 metresi köprüdür. Tramvay standartları ile projelendirilmiş olup 17.2 kilometre ve 6 istasyondan oluşmaktadır. Mevcut 11.1 kilometrelik birinci aşama Kepez-Meydan tramvay hattının devamı niteliğindedir. Bu proje ile kentin havaalanı ve EXPO 2016'ya kesintisiz bağlantısı sağlanacaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Kızılay Sefaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title