Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Gürcistan'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye- Gürcistan ilişkilerinde ciddi gelişmeler olduğunu ancak bunu daha ileriye taşımak gerektiğini belirterek, "Bunun için gerek Gürcistan'da gerek Türkiye'de güçlü bir irade vardır" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 7. Üçlü Koordinasyon Konsey Toplantısı çerçevesinde Tiflis'te bulunan Yıldırım, toplantı öncesi Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitri Kumsişvili'yle baş başa görüştü.

Yıldırım, basına kapalı görüşmenin ardından verdiği bilgide, Kumsişvili'yle Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi konularını ele aldıklarını ve projenin bulunduğu aşamayı değerlendirdiklerini söyledi.

Bakan Yıldırım, bu vesileyle iki ülke arasındaki ulaştırma konularını da geniş bir şekilde masaya yatırdıklarını vurguladı. Türkiye ile Gürcistan arasında son yıllarda ilişkilerin çok büyük gelişme kaydettiğine değinen Yıldırım, "Biz bundan memnuniyet duyuyoruz ama bunu yeterli görmüyoruz. Daha da ileriye taşımak için gerek Gürcistan'da gerek Türkiye'de güçlü bir irade vardır" diye konuştu. Bakan Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'yle sabah yaptığı görüşmede de bunu açık bir şekilde ifade ettiklerini söyledi.

Binali Yıldırım, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'yi birbirine daha çok yaklaştıracak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin bu yıl tamamlanmasının beklendiğini ve böylece Kafkasya üzerinden önemli bir koridorun hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Gürcistan Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title