Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan İzmir'de

"İstanbul İzmir otoyolundaki gerçekleşme oranı yüzde 40 seviyesinde" "Otoyol projemizin en önemli parçası İzmit Körfez geçişidir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-Bursa- İzmir Otoyol Projesi'ndeki gerçekleşme oranının yüzde 40 seviyesinde olduğunu söyledi.

Projenin İzmir tarafında yürütülen çalışmalar hakkında Bornova'daki şantiyede bilgi alan Elvan, daha sonra proje kapsamında yapımı süren Belkahve Tüneli'nde incelemede bulundu.

Elvan, burada yaptığı açıklamada, tünelin İstanbul-İzmir otoyolunun önemli bir bölümü olduğunu belirterek, 433 kilometre uzunluğundaki otoyolun 6,3 milyar dolarlık yatırımla, devletin kasasından para çıkmadan yap-işlet-devret modeliyle yapıldığına dikkati çekti.

Belkahve Tüneli'ndeki gerçekleşme oranının yüzde 60 seviyesinde olduğunu kaydeden Bakan Elvan, "Genel olarak İstanbul-İzmir otoyolundaki gerçekleşme oranı yüzde 40 seviyesinde. Otoyol projemizin en önemli parçası İzmit Körfez geçişidir. İzmit Körfez geçişini 2015 sonu itibariyle tamamlayacağız ve İstanbul'dan Bursa'ya kadar olan kesimi de otoyol olarak körfez geçişi de dahil tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Elvan, otoyol projesinin 35 kilometrelik kesiminin İzmir il sınırlarında yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İstanbul-İzmir otoyolunun en zor güzergahı İzmir ili sınırları içerisinde yer alıyor. Belkahve Tüneli ve devamında Bornova ve Turgutlu viyadüğü var, oldukça uzun viyadükler. Toplam yatırım tutarının 474 milyon doları sadece İzmir ili sınırları içerisinde yer alan 35 kilometrelik kesim için kullanılacak. Belkahve Tünelimizi 2016 yılında tamamlayacağız. 2015 Ağustos'ta ise ışık görme törenini düzenleyeceğiz. 2016 yılı içerisinde netice olarak Belkahve Tünelimiz hazır hale gelmiş olacak. Bu güzergahta yer alan önemli işlerimizden biri Bornova viyadüğü, Türkiye'nin sayılı tünellerinden uzunluğu bakımından. Toplam uzunluğu 2 bin 238 metre. Çift yön olduğunu düşündüğünüzde yaklaşık 4,6 kilometrelik bir viyadük yapımı söz konusu. Bu viyadüğümüzü Aralık 2015 tarihi itibariyle bitireceğiz. Turgutlu viyadüğü 407 metre. Bu viyadükteki çalışmalar sürüyor, yüzde 50 civarında gerçekleşme var, Haziran 2015 itibariyle tamamlamış olacağız."

Otoyol projesinin İzmir için son derece önem taşıdığını vurgulayan Bakan Elvan, "Aşağı yukarı 8-10 saat olduğunu düşündüğünüzde İzmir'den İstanbul'a seyahat süresini 3-3,5 saate düşürüyoruz.  Bir anlamda iki tarihi şehir olan İstanbul ve İzmir'i birbiriyle buluşturuyoruz" dedi.

Elvan, projenin oldukça hızlı ilerlediğini, planlananın önünde ilerlediklerini  aktararak, çalışmalarda bir aksaklığın söz konusu olmadığını belirtti.

Uzunluğu bin 605 olan Belkahve Tünelinin çift yönlü değerlendirildiğinde uzunluğun 3 bin 200 metreye çıktığını, coğrafi koşullardan kaynaklı eğim oranlarının yüksekliği ile kara nokta problemlerini ortadan kaldırdığını dile getiren Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Otoyolu, Aydın-Çeşme otoyoluyla birleştireceğiz. Hem Çanakkale istikametine, hem de Aydın-Çeşme istikametine bir anlamda ulaşılmış olacak. Özellikle Kemalpaşa'da şehir geçişinde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bunu ortadan kaldırmak amacıyla mevcut otoyolumuzu Kemalpaşa'ya bağlayan 6,5 kilometrelik otoyol bağlantısını yapıyoruz. Otoyol bağlantısını 2015 haziran-temmuz ayında bitiriyoruz. Aydın-Çeşme otoyoluna kadar olan kesimi ise 2016 yılında bir bütün olarak tamamlayacağız."

Elvan, gazetecilerin "Fiyatlandırma konusunda diğer otoyollarla farklı bir tarife mi uygulanacak?" soruna da "Şu anda bilgim yok ama daha sonra sizinle paylaşabilirim" yanıtını verdi.

Daha sonra Alsancak Limanı'nda incelemelerde bulunan Elvan, yetkililerden Alsancak liman projesi hakkında bilgi aldı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title