Haberler

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü 2015 Aralık'ta Açılıyor

Güncelleme:

Ulaştırma Bakan Lütfi Elvan, İzmit Körfez Köprüsü ile ilgili, "Haziran 2015'te yürüyerek köprüden geçebileceğiz. Araçlar aralık ayında geçebilecek." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün siluetini 2015'in haziran ayında göreceklerini belirterek, aynı yılın aralık ayında da araçların geçmeye başlayacağını söyledi.

"ARALIK'TA ARAÇLAR GEÇEBİLECEK"

Köprü ayaklarının 252 metre yüksekliğinde olacağını, bugün itibarıyla 161. metreye ulaşıldığını vurgulayan Elvan, "Aralık ayı sonu itibarıyla yani aşağı yukarı 2 aylık süre içinde ayakları tamamlayacağız. Şubat 2015 tarihinde ise çelik halatların gerilmesine başlayacak arkadaşlarımız. Mayıs 2015'te ise halatların gerilmesinden sonra artık tabliye betonlarını atmaya başlayacaklar. Haziran 2015'te köprünün siluetini göreceğiz ve yürüyerek köprüden geçebileceğiz. Aralık 2015 tarihinde artık araçlar geçmeye başlayacak" diye konuştu.

"İSTANBUL- BURSA ARASI 45 DAKİKAYA DÜŞECEK"

Elvan, 2015 yılında sadece bu köprüyü açmayacaklarına dile getirerek, "Bursa'ya kadar olan otoyolu da açmış olacağız. Dolayısıyla İstanbul-Bursa arası 2,5-3 saat süren yolculuk süresi aşağı yukarı 45 dakikaya düşecek. Ne zaman? 2015 Aralık ayında. Bununla da yetinmiyoruz, 2015 Aralık ayı itibarıyla İzmir-Kemalpaşa arasındaki otoyolu da açacağız. Yani bunun bir parçası olan İstanbul-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir'e kadar uzanan otoyolun 2015 sonu itibariyle İzmir-Kemalpaşa arasındaki güzergahı da açacağız" ifadesini kullandı.

"HERHANGİ BİR SORUNUNUZ YOK"

Köprü inşaatında yüksek tekniklerin kullanıldığına dikkati çeken Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhangi bir sorunumuz yok. Programın da biraz önünde çalışmalar yürütülüyor. Sadece bu yıl, 2014 yılında işi alan yüklenicinin yapmış olduğu harcama 1,2 milyar dolar. Şu 10 aylık süre içinde yapılmış olan harcama 1,2 milyar dolar ve devletin kasasından bir kuruş para çıkmadan bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bizim yakıttan ve emekten yıllık tasarrufumuz 650 milyon dolar olacak. 650 milyon dolarlık bir tasarruf elde edeceğiz. Dolayısıyla gerçekten hem karbonmonoksit, karbondioksit emisyonunun ve salınım gazlarının azalması itibarıyla hem yakıt tasarrufunun sağlanması amacıyla hem de emekten, zamandan tasarruf sağlanması amacıyla gerçekten önemli bir yatırım. İnşallah 2015 sonunda da buradan birlikte Bursa'ya gideriz diye düşünüyorum."

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

hadi be:

istanbul bursa arası 45 dk olacakmış:)) yahu istanbulun içinde bir yerden bir yer 2 saatte gidiyoruz, nasıl bir hesap hatası bu

18
36
yanıtYanıtla
ALI VELI:

SENIN BEYNIN ALAMAZ CÜNKÜ CHPLI BEYINDENSINDE ONDAN

yanıt0
yanıt0
Türkiye Aslanlari:

Allahina Gurban Oldugum iktidar . . . Siz Neden 1990 Larda iktidar Olmadiniz. . Allah Bizi Dinsizlerin Eline Düsürmesin. YoLa DeVam

28
17
yanıtYanıtla
KILIÇ:

MOSAD İSİMLİ KİTAPTAN OKUDUM SİZ DEGERLİ OKUYUCULARLA PAYLAŞIYORUM . . . . . . . İSRAİL AJANI BİZ DİYOR BİR ÜLKENİN KÖPRÜ İHALESİNE GİRERİZ ALIRIZ AMA ÖNCE DİBİNE DİNAMİT KORUZ NE ZAMANKİ O ÜLKE ALEYHİMİZE ÇALIŞIRSA ÖNCE O DİNAMİTİ PATLATIRIZ DİYOR . . . . . . . . . ÜLKEMDE İSE HİÇ BİR VARLIGIMIZI KORUYAMIYORUZ OKULLAR BANKALAR YANIYOR MİLLİ VARLIKLAR YOK EDİLYOR HÖKÜMET ÇÖZÜM VAR DİYOR . SEVSİNLER SENİ HÖKÜMET

9
35
yanıtYanıtla
:

offff beee

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞ:

SENDE BU KAFAYI NE YAPIYOR

yanıt0
yanıt0
gagsus:

fazla film izleme kardeş. . .

yanıt0
yanıt0
sivaslı:

ne içtin ciğerim mübarek gün olmuyor ama

yanıt0
yanıt0
Tuğrul:

Milli iradeMilli güçHedef 2023 !

31
12
yanıtYanıtla
vah safım vah:

Acıyorum size. Bir köprü ile süper güç olacağına inandırmış Akape seni

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title