Haberler

2023'e Kadar 1.470 Köprü Daha Yapılacak

Güncelleme:

2003'ten bu yana 116,6 kilometre uzunluğunda 1.634 köprü yapan Hükümet, 2023 yılına kadar 1.470 yeni köprü daha inşa etmeyi planlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet olarak "ulaşılır ve erişilir Türkiye" hedefi doğrultusunda yol yapımına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Elvan, "Bu kapsamda 2003'ten bu yana toplam 116,6 kilometre uzunluğunda bin 634 yeni köprünün yapımını gerçekleştirdik. 2023 yılına kadar 1.470 yeni köprü daha inşa edeceğiz" dedi.

18 BİN KM BÖLÜNMÜŞ YOL

Bu kapsamda 2003'ten itibaren 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarının ve mevcut yolların standartlarını yükselttiklerinin altını çizen Elvan, "2003'ten 2013 sonuna kadar geçen süreçte karayollarımıza 100 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Kaza kara noktalarını iyileştirdik. Yol kusurlu kaza oranını neredeyse sıfıra indirdik. Yollarımızın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesiyle enerji ve zamandan sağlanan tasarruf da yıllık 11 milyar lirayı aşıyor" ifadesini kullandı.

KÖPRÜ UZUNLUĞU 10 YILDA YÜZDE 37 ARTTI

Köprü yapımı çalışmalarına da ayrı önem verdiklerini vurgulayan Elvan, bu kapsamda 2003-2013 arasında 116,6 kilometre uzunluğunda 1.634 köprünün yapıldığını belirtti. Söz konusu dönemde 717 köprünün bakım ve onarımını tamamlayarak hizmete verdiklerini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"124 tarihi köprünün restorasyonunu da aslına uygun olarak bitirdik. Yaptığımız çalışmalar ile ülkemizdeki taşıt trafiğine hizmet veren toplam 428 kilometre uzunluğunda 7 bin 601 köprü sayısına ulaştık.

2003 öncesi 311,3 kilometre olan toplam köprü ve viyadük uzunluğu, yüzde 37 artış gösterdi. Sadece 2013'te 15 kilometre 137 metre uzunluğunda 179 köprünün inşasını tamamladık. 83 köprünün bakım ve onarımını da yine geçen yıl bitirdik. Bugün itibariyle 64 kilometre uzunluğunda 457 köprü ve viyadükte çalışmalarımız sürüyor.

2023 yılına kadar da bin 470 yeni köprü daha inşa edeceğiz. Böylece 9 yıl içinde 573 kilometre uzunluğunda 9 bin 71 köprü ve viyadük sayısına ulaşmış olacağız."

"EN UZUN 3'ÜNCÜ ASMA KÖPRÜ BU YIL AÇILACAK"

Bakan Elvan, Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır Yolu'nda inşası süren Nissibi Köprüsü'nün de yapımının son aşamaya geldiğini belirtti.

Atatürk Barajı'nda su tutulması sonrasında söz konusu yoldaki köprünün su altında kaldığını ve ulaşımın feribotla sağlanabildiğini kaydeden Elvan, şöyle devam etti:

"Nissibi Köprüsü, bölgenin sosyo ekonomik kalkınması açısından çok önemli bir proje ve birçok ilin de bağlantısını sağlayacak. Bu nedenle büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü olma özelliğini de taşıyan bu köprüyü inşallah yıl sonuna kadar tamamlayacağız."

AĞIN KÖPRÜSÜ AÇILIYOR

Elvan, Elazığ-Arapkir ayrımı ile Ağın Yolu arasında yapımı süren ve Elazığ'ın yıllardır beklediği Ağın Köprüsü'nü de bu yıl hizmete açacaklarını bildirdi. Söz konusu yolun Keban Barajı sonrasında su altında kaldığını ve bu nedenle Ağın'a ulaşımın yıllardır feribotla sağlanabildiğini anımsatan Elvan, "Bu nedenle bu köprünün yapımına da ayrı bir önem verdik. Bu yıl içinde hizmete alacağız ve Ağın ilçesini tekrar kesintisiz kara ulaşımına kavuşturacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Nissibi Köprüsü Türkiye Ağın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

BERAAT:

12 yıl önce vatandaş devlete ne kadar vergi veriyordu şimdi ne kadar veriyor onu ortaya koyun ondan sonra muhaliflere laf atarsınız.Birde maaşın kaç yıldır enflasyon altında kalıyor onuda söylermisin ?

8
0
yanıtYanıtla
KENAN:

Bakiyorumda muhalefet yandaslari yorum yazmiyor. insanoglu iste, bir tebrik bile yeter. ama yok akp yapti diye görmemezlikten gelirler. hayret bisey bizim toplum.

4
4
yanıtYanıtla
SONMESAJ:

evet bölünmüş yol yaptınız ama Yozgat Ankara arası tek yol ama beton asfalttı... ya şimdi zift üzerine çakıl taş atarak bölünmüş yol diye yozgatlıya kakıladınız....

3
0
yanıtYanıtla
fatihçfatihcoban06@hotmail.com:

cezası bitmedi yozgatında ondan

yanıt0
yanıt0
SONNESAJrenoyurdu@hotmail.com:

SON MESAJ O YOLDAN BEN HERGÜN GEÇİYORUM NEDEN YALAN SÖYLÜYORSUN O YOL DUBLE YOL VE ÇOK ĞÜZEL ASVALTI VAR

yanıt0
yanıt0
SONMESAJstarcepsalih@hotmail.com:

yozgat yerköy arasındaki yamalıkları ve bozuk yolu nasıl görmüyorsun havadanmı gidiyorsun neyin kafasına, ne kullanıyon, hangi maddeyi kullanıyon sen... söylede bilek....

yanıt0
yanıt0
kanki:

makyaj yapmayin ulan... sanki aldiginiz maaslarla yaptiniz ... hepsi bu milletin parasiyla yapildi .... durmadan otoyol yapiyoruz diye hava atiyorsunz ama araba ve benzin fiytlarindan bahseden yok ... Avrupada degeri 5 kurus etmez araba türkiye de 17 bin liradan basliyor ... bilmem ne vergisi yok cart vergisi yok curt vergisi yok öüks vergisi diye milletin anasini agllatiyorsunuz ...ondan sonra yok toban harci , yok köprü harci yine milletin anasini aglatiyorsunuz ... zaten miilletde binecek araba olmadigi icin Ha Keci yolu patika yapmissin Ha otoban ne fark eder bilader

2
1
yanıtYanıtla
benosmanli79@hotmail.fr:

tamamda dingil cumhuriyet kuruldu kurulali milletin parasi nereye gidiyordu ?

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title