Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Almanya'da Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin, "Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar: Eğer bir suç unsuru varsa yanlış yapılan iş varsa mutlaka her kimse bu, bunun hesabını verecek. Sonuna kadar peşinde olacağız" dedi.

Bakan Elvan Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı (ILA)  öncesinde Türkiye büyükelçiliğinde verilen resepsiyona katıldı.

Elvan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Soma'da çok üzücü bir hadise yaşandığını vurgulayarak "301 kardeşimizi kaybettik. Gerçekten çok duygulu anlar yaşadık çok çok üzüldük" diye konuştu.

Soma'daki faciayla ilgili kusuru olan kim varsa yargı önünde hesap vermesi gerektiğini ve vereceğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar: Eğer bir suç unsuru varsa yanlış yapılan iş varsa mutlaka her kimse bu bunun hesabını verecek. Sonuna kadar peşinde olacağız, arkasında olacağız. Gerekli adli ve idari tahkikatlar başlatıldı. Hepimiz takipçisi olacağız bu sürecin. İnşallah böyle günleri bir daha yaşamayız. Tek temennimiz o. Ama tabii ki madencilik alanında da herhalde bu son kazadan sonra birtakım çok ciddi tedbirlerin alınması da gündeme gelecektir diye düşünüyorum."

-ILA Fuarı-

Bakan Elvan, Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı ILA'da Türkiye'nin bu yıl partner ülke olduğunu belirterek bunun güçlenen işbirliğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Çok sayıda ülkeden katılımcıların bulunduğu fuarın dünyanın en önemli fuarlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Elvan, "Uzay ve havacılık alanında dünyadaki tüm firmaları burada görebilmeniz mümkün. Almanya Türkiye'yi ortak ülke ilan etti. Türkiye açısında gurur verici bir hadise. Şansölye Merkel ile birlikte açılışı gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye'nin hedefinin savunma sanayinde yerli katkı oranını artırmak olduğunu vurgulayan Elvan, şunları söyledi:

"Savunma sanayine yönelik Ar-Ge yatırımlarımız arttı. 1,2 milyar avroya yakın ihracatımız var. Savunma alanında yerli katkı yüzde 25'ten bugün yüzde 56'ya çıktı, bu daha da yükselecek. Türkiye'ye yabancı firmaların çok büyük ilgisi var. Roketsan, Aselsan yarın Alman firmalarıyla anlaşma imzalayacak. Bu fuar işbirliği açısından önemli. Almanlarla 4 milyar avro iş hacmimiz mevcut. Türkiye'de yatırım yapılmasını arzuluyoruz. Türkiye'nin güçlenmesi savunma alanında çok yoğun yatırımlara başlaması nedeniyle ilgi gören ülke oluyor." - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title