Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Konya'da Açıklaması

"AK Parti iktidarı olarak daha ilk günden itibaren ulaşım sektörüne büyük önem verdik.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "AK Parti iktidarı olarak daha ilk günden itibaren ulaşım sektörüne büyük önem verdik. 80 yılda 6 bin 400 kilometre yol yapılmışken, sadece 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Türkiye'de sadece 25 havaalanı varken, bugün 52 havaalanına çıkardık. Türkiye'yi hızlı trenle buluşturduk" dedi.

Elvan, partisince Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 12 yıllık süre içerisinde Konya, Karaman ve Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Geçmiş dönemlerdeki gibi istikrarsız partileri, dönemleri artık Türkiye'nin geride bıraktığını belirten Elvan, "O geçmiş dönemleri bir hatırlayınız. Aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. Faiz oranları yüzde 7 binleri bulmuştu. Bankalar battı, bankalar hortumlandı. Öyle bir süreçten geliyoruz. 2002 yılında biz iktidara gelmeden önce, ABD'den 1 milyar dolar para alabilmek için bizim bakanımız tam bir hafta ABD'de kaldı. Hatırlayın o günleri" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün yardım alan bir ülke değil, yardım veren bir ülke konumunda olduğunu dile getiren Elvan, şunları kaydetti:

"Yılda 1 milyar dolar da değil, tam 2,5 milyar dolar yardım veren bir ülke konumuna geldik. Bu istikrarımızı devam ettirmeliyiz. Devam ettirmek zorundayız. Halkımızın mutluluğu için, halkımızın refahı için, Ereğli'nin kalkınması, gelişmesi, bu ülkenin istikrarı için devam ettirmek zorundayız. Bir ilçenin, bir ilin kalkınması için olmazsa olmaz koşullardan bir tanesi de ulaşım alt yapısıdır. Eğer sizin ulaşımda güçlü bir alt yapınız yoksa o ilçe, il gelişemez, refah seviyesi artamaz. AK Parti iktidarı olarak daha ilk günden itibaren ulaşım sektörüne büyük önem verdik. 80 yılda 6 bin 400 kilometre yol yapılmışken, sadece 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Türkiye'de sadece 25 havaalanı varken, bugün 52 havaalanına çıkardık. Türkiye'yi hızlı trenle buluşturduk. Yüksek hızlı tren Türkiye için bir hayaldi."

Elvan, halktan AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Özkan Özgüven'e destek olmalarını istedi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Ak Parti Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title