Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

"Berkin Elvan'ın ölüm hadisesi son derece üzücü. Gerçekten biz de bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, " Berkin Elvan'ın ölüm hadisesi son derece üzücü. Gerçekten biz de bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz" dedi.

Konya- Karaman Hızlı Tren Projesi'nin temel atma töreni için, basın mensuplarıyla trenle Konya'dan Karaman'a hareket eden Elvan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Elvan, bir gazetecinin, Berkin Elvan'ın ölümü ve sonrasında yaşanan protestolara ilişkin sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Berkin Elvan'ın ölüm hadisesi son derece üzücü. Gerçekten biz de bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Ancak bu ölüm hadisesinin bir siyasi malzemeye dönüştürülmesi, hele hele seçim öncesi bir siyasi araç haline getirilmeye çalışılması son derece yanlış. Biz her türlü görüş, düşünce içinde, kim olursa olsun, onların görüşlerine, düşüncelerine saygılıyız. Elbette bizleri de eleştirecekler. Ancak bunu bir sokak kavgasına dönüştürmek, kamu araçlarını yakmak, yıkmak, kamu ve özel kesime ait binaları tahrip etmek hiçbir demokratik ülkede kabul edilecek bir husus değildir. Demokrasilerde araç yakarak, binaları tahrip ederek, demokratik bir takım ilişkiler söz konusu olamaz. Elbette eleştiri konusu varsa onlar eleştirilir. Birincisi; bunlar siyasi malzeme yapılmamalıdır. İkincisi de; herkesin kanunlara, kurallara, yasalara uygun hareket etmesi gerekir. Bu konuda gereken hassasiyetin, hele hele seçim öncesi gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum."

Ergenekon davasında tahliyeler

Elvan, Ergenekon davasındaki tahliyelerle ilgili soruyu ise şöyle cevapladı:

"Elbette Türkiye'de bir darbe girişimi ve bu yönde bir çaba söz konusu oldu. Bunu hepiniz biliyorsunuz. AK Parti, iktidara geldiği günden bu yana birçok engelle karşı karşıya kaldı. Partiyi kapatmadan tutun da, verilmeye çalışılan muhtıraya varıncaya kadar. Yine geçmişte birçok darbe girişimine yönelik planlar konuşuldu. Bunların değişik şekillerde kayıtları, tutanakları tespit edildi. Tabii ki bu tür girişimlere bizim müsamaha göstermemiz söz konu olamaz, ama tutukluluk süresinin de bu kadar uzun olması doğru bir şey değil. Neticede, yasa değişikliği sonucunda 5 yıl tutukluluk süresini doldurmuş olanlar tahliye edildi. Tabii ki onların mahkemeleri devam edecek. Ancak tutukluluk süresinin Türkiye'de süratle aşağı çekilmesi gerekir. Demokratik bir ülkede olması gereken şey de budur." - Karaman

Kaynak: AA / Yerel

Berkin Elvan Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title