Haberler

Bakan Elvan: İzmir'i 5 Yıllığına AK Parti'ye Verin

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "AK Parti'ye 5 yıllığına emanet edin. Bakın İzmir ne hale geliyor." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan selefi Binali Yıldırım'ın, 11 yıllık Bakanlığı döneminde hayale gelmeyecek başarılara imza attığını ifade ederek, "İzmir'i 5 yıllığına Sayın Bakanımıza 5 yıllığına emanet edin bakın ne hale geliyor, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli ticaret merkezi haline gelcektir, bundan adım gibi eminim" dedi.

Elvan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım ile Konya Karaman Derneğinin İnciraltı'nda düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

Hemşehrileriyle bir araya geldiği etkinlikte, Binali Yıldırım için destek isteyen Elvan, İzmir'in tarih boyunca bir cazibe merkezi olmasına karşın özellikle son 10 yılda hızlı bir geriye gidiş yaşadığını ifade etti.

Elvan, başta ulaşım alanında olmak üzere hükümetlerinin yapmış olduğu onca yatırıma rağmen İzmir'deki bu geriye gidişin  sorgulanması gerektiğini dile getirerek, "Konya'nın, Kayseri'nin, Anadolu'nun ortasında, denize bağlantısı yok, limanı yok, İzmir kadar okumuş yetişmiş elemanı yok; ihracatı 20 kat gelişiyor. İzmir ise battıkça batıyor. Bu limanı, Kayseri'ye, Konya'ya götürün, 10 değil, 50-100 kat artar. Bu anlayışın, kafa yapısının değişmesi lazım" diye konuştu.

"Bundan büyük şans olur mu?"

CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Üçyol'dan Üçkuyular'a kadar 5 istasyonlu metro hattını 7-8 yıl önce verdiği söze rağmen hala bitiremediğini, buna karşılık bu göreve talip olan Binali Yıldırım'ın 20 yılda bitirilemeyen, soğuk hava deposu olarak kullanılması düşünülen Bolu Tüneli'ni tamamladığını, hayal bile edilemeyenleri gerçekleştirerek ulaşımda Türkiye'ye çağ atlattığını dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

"Binali Yıldırım bakanımız bunun için var. Bundan daha büyük şans olabilir mi İzmir için? Biz, Anadolu insanıyız, bu ülkeyi seviyoruz. Eğer Karaman'ı, Konya'yı, İzmir'i seviyorsanız, İzmir'i ev ev dolaşacaksınız, Bakanımıza destek olacaksınız. Hiçbir hemşehrimiz, Binali Bakanımız dışında başka yola gitmemeli. Hangi partiyi tutarsa tutsun. Bunu yapmak zorundayız. İzmir, potansiyelinin şu anda bırakın yüzde 10'unu, yüzde 5'ini bile kulanamıyor. Bizim belediyecilik anlayışımız daha buraya gelmedi. Aradaki farkı görmelisiniz Konya, Gaziantep, hep ak belediyecilik sayesinde şahlanmıştır. Onun için İzmir'i 5 yıllığına Sayın Bakanımıza emanet edin, bakın ne hale geliyor, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli ticaret merkezi haline gelecektir, bundan adım gibi eminim."

"Biz işin yarısını hallettik, diğer yarısı size düşüyor"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım da bugün Bakan Elvan ile İzmir'de toplam 300 milyon lira değerindeki iki  projeyi kente kazandırdıklarını belirtti.

Bu rakamın İzmir Büyükşehir Belediyesinin 1 yıllık yatırım tutarının yarısından fazlasına karşılık geldiğine işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Bütün bunlar, ülkemizin kalkınması, yaşadığımız il İzmir'in daha da gelişmesi için yapılan projelerden sadece iki tanesi. 2011 seçimleri öncesi bizim '35 İzmir, 35 Proje' taahhüdümüz vardı. Bunların 18'i başladı, birini bugün, diğerinin de yarısını açtık. Bu şekilde tamamlanan ama açılışını yapmadığımız 3-4 proje daha var. Bunlar öyle ufak tefek projeler de değil. Bunların içinde İstanbul-İzmir Otoyolu var. Bu proje, İstanbul-İzmir arasını 3 saate indirecek. Başbakanımızın katılımıyla ayın 14'ünde de bu proje içindeki İzmit Körfez köprüsünün ayakları denize indirilecek, ayaklar artık denizden görünür hale gelecek. Dünyanın en büyük üçüncü köprüsü. Yine İzmir'den Ankara'ya hızlı teren hattı projemiz var. Afyon'a (Afyonkarahisar) kadar ihalesi gerçekleşti, Afyon-Uşak-İzmir hattında da bu yıl başlayacak.  İzmir metrolarından, Halkapınar-Otogar metrosu, bakanlığın yatırım programına konulmuş vaziyette. Halkapınar'dan Otogar'a 4,5 kilometrelik metronun yapımının yapımına başlamış olacağız. Biz daha İzmirliler göreve getirmeden işin yarısını hallettik, diğer yarısı size düşüyor."

"Yüzyılın şehircilik hareketini başlatmaya biz hazırız"

Yıldırım, İzmir'de rekor bir sürede gerçekleştirdikleri bir diğer yatırım olan Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminalini de bu hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açacaklarını ve geçmişte doğru dürüst havayolu seferinin olmadığı İzmir'i havacılığın da merkezi haline getireceklerini belirtti.

Türkiye'de ilklerin şehri olan İzmir'in, nüfus konusu dışında her alanda üçüncülükten geriye gittiğini, bugün ihracatta Kocaeli ve Bursa'nın gerisinde yer aldığını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu şehre yatırımcı gelmek istemiyor. Sebebi, yerel yöneticiler. Yatırımcı çekmek için gayret bir tarafa, yatırımcının gelmemesi için ne zorluk varsa gösteriyor. Yatırımcı da onun için başka illere gidiyor ve işsizlik oralarda düşüyor, burada artıyor. Türkiye'de işsizlik ortalaması 9,7 iken İzmir'de 14,5. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu'dan sonraki en en yüksek işsizlik oranı. Şehircilik adına İzmir'de 10 yılda kayda değer bir gelişim yok. Şehir köye dönüştü, altyapısı sürdürülemez, ulaşım sorunu çözülememiş, yeşil alan sorunu hat sahfada. Şehir için iyi bir haber yok. Üzgünüm ama yok. Peki çaresiz miyiz? Tabii ki değiliz. Çare her zaman var. Yeter ki o kararlılığı, o azmi gösterelim. Çare, yerel kalkınmadır, 'Hayat İzmir'dir', 'Yüzyılın Şehircilik Hareketini' başlatmaktır. Biz buna hazırız.

Yıldırım, toplam bin 414 projeden oluşan "Hayat İzmir" çalışmasından örnekler vererek, "Biz, dersimize iyi çalıştık, İzmir'in gelecek 50 yılını kurtaracak projeler hazırladık.  İzmir, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olmaya layık olan bir şehirdir ve buna hakkı var. Son yıllarda yerel yönetimlerdeki başarısızlığı örnek alarak,  bunun İzmir'in kaderi olduğunu düşünemez, bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. İzmir, çok daha fazlasını yapabilecek kabileyettedir" diye konuştu.

Yemeğe, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve bazı AK Parti'li milletvekilleri de katıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title