Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

"Bu seçim Türkiye'nin istikametine, istikamet katacak bir seçimdir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bu seçim Türkiye'nin istikametine, istikamet katacak bir seçimdir. Bu seçim Türkiye'nin yol haritasını netleştirecek olan bir seçimdir" dedi.

Elvan, Altınova Belediye Başkan adayı Metin Oral'ın seçim irtibat bürosu ziyaret etti. Burada partililere seslenen Elvan, yerel seçimlerin önemine değinerek, "Önünü göremeyen, ekonomik açıdan, siyasi açıdan çok kötü bir durumla karşı karşıya kalacağız. O nedenle bu yerel seçimi, sadece bir seçim olarak görmüyoruz. Bu seçim Türkiye'nin istikametine, istikamet katacak bir seçimdir. Bu seçim Türkiye'nin yol haritasını netleştirecek olan bir seçimdir" diye konuştu.

Bakanlık olarak sadece Türkiye'de değil dünyada ses getiren büyük projelere imza attıklarını, atmaya devam ettiklerini söyleyen Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2013 yılının ilk aylarında dönecek olursak, ocak, şubat, mart, nisan ayına. O dönemde şunu göreceksiniz: Türkiye'nin son 100-150 yıldan beri en düşük enflasyon seviyesine ulaştığını, yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapmak için yarıştıklarını ve Türkiye'nin büyük, mega projelerini açıkladığı dönem olarak göreceksiniz. O dönemin hemen akabinde biliyorsunuz Gezi olayları patladı. Hatta Almanya'dan, Türkiye'de hiçbir sanatçı yokmuş gibi bir sanatçı getirdiler. Bir piyano getirdiler. Türkiye'nin hiç piyanosu, sanatçısı yokmuş gibi. Taksim'de o Alman vatandaş piyano çaldı, bizim gençlerimiz de alkışladı. Bizim o gençlerimiz 10 yıl öncesini görselerdi bugün AK Parti'yi kucaklamaktan başka bir şey yapmazlardı. Çünkü 10-12 yıl öncesinde Türkiye tam bir istikrarsızlık adasıydı. Devlet, memurunun maaşını bile doğru dürüst ödeyemiyordu. Hatırlayınız, tasarruf amacına yönelik devlet memurlarının maaşları kesildi. Konut edindirme yardımı adı altında yine devlet memurlarının maaşlarını kestiler. Bununla da yetinmediler ve bankalar hortumlandı, battı. Türkiye yatırım yapamaz hale geldi."

Türkiye'de çok önemli projelere imza atıldığına dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Bakınız Türkiye'de neler yapıyoruz; üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul. İstanbul'u Yalova'ya, Yalova'yı Bursa'ya, Bursa'yı İzmir'e bağlayan otoyol. Bunların hangisi gerçekleşebilirdi. Marmaray Projesi 150 yıllık hayal edilen bir proje. Abdülhamit zamanında çizilmiş bir projeydi. Biz bu projeyi gerçekleştirdik. Şimdi Marmaray'ın bir kardeşini yapıyoruz. Tünel çalışmalarımıza yakında başlayacağız. İki katlı, yine Marmara Denizi'nin altından bir yol geçiriyoruz. İnşallah otomobillerimiz o tüneli kullanacaklar. Marmaray'a ilave olarak yeni alt geçit tünelimizi inşallah tüm İstanbullular, tüm vatandaşlarımız kullanma imkanına kavuşacaklar. Bunlar Türkiye için çok önemli, çok büyük projeler. Türkiye'nin önünü açacak projeler. Bugün İstanbul'a gitmeye kalktığınızda körfezi geçeceksiniz, tam 1,5 saat zaman harcayacaksınız ama yapacağımız bu asma köprüyle 6 dakikada Dilovası'na ulaşacaksınız. İşte bizim farkımız bu. Biz birileri gibi dedikodu yapmıyoruz. Biz iş üretiyoruz. Biz hizmet partisiyiz. Biz halkımıza hizmet etmek için buradayız ve hizmet etmeye de devam edeceğiz. Sizin arzunuz, isteğiniz ne ise hükümetimizin de arzusu isteği o olur. Sizin sorununuz ne ise bizim sorunumuz da o oldu. Biz sizinle bütünleştik, kaynaştık. Gerçek anlamda iktidar sizlersiniz, milli irade ama milli iradeyi yok saymaya çalışan, sandık dışında başka yol ve yöntemlere başvurmaya çalışan kesimler var. Bunların hiçbirine prim vermeyeceğiz. Geceli gündüzlü çalışacağız."

Konuşması sırasında seçim irtibat bürosu önünden geçen ve müzik açan bir partiye ait otobüsle ilgili konuşan Bakan Elvan, "Biz onların yaptığı saygısızlığı yapmayız. Konuşanı rahatsız etmeyiz. Bizim bu geleneğimizde, göreneğimizde vardır. Bizim ahlakımızın parçasıdır. Onlar kaybettiyse bırakın kaybetsinler ama biz yine de onları kucaklayacağız" dedi.

Daha sonra Elvan, helikopterle İstanbul'a hareket etti. - Yalova

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title