Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz o günlerde 500 milyon lira IMF'den borç aldığımız zamanlarda buna alkış tutacak haldeyken şimdi 10 katrilyon, 20 katrilyon paraları gerçekleştirmek istediğimiz projelerde kullanabilir hale geldik.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz o günlerde 500 milyon lira IMF'den borç aldığımız zamanlarda buna alkış tutacak haldeyken şimdi 10 katrilyon, 20 katrilyon paraları gerçekleştirmek istediğimiz projelerde kullanabilir hale geldik." dedi.

Arslan, Bozüyük AK Parti İlçe Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleriyle Türkiye'nin her yerine eşit hizmet götürmeye devam edeceklerini, şehirlerin gelişmesi, yakınlaşmasıyla vatandaşların kardeşliğinin daha fazla pekişeceğini ifade etti.

Güçlü geleceğin durduk yere gelmeyeceğini ülke olarak gördüklerini, daha fazla çalışmak gerektiğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"15 yıldır görmüş olduk. Halkın ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mücadeleleriyle 15 yılda nerelere geldiğimizi görüyoruz. Ülkemiz hızlı trenle buluştu. Türkiye 55 havalimanıyla artık herkesin uçabildiği bir ülke haline geldi. Araç muayenelerinde de insanların tedavilerinde de sıra alma kuyrukları sona erdi. Hastaneler konforlu, eczanelerden ilaçlar alınabiliyor. Ambulans helikopterlerle hastalarımızı taşıyabiliyor hale geldik. Biz 500 milyon lira IMF'den borç aldığımız zamanlarda buna alkış tutacak haldeyken şimdi 10 katrilyon, 20 katrilyon paraları geliştirmek istediğimiz projelerde kullanabilir hale geldik. Eğer Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzüne katarken o sinsiler, hainler paçalarından asılıp aşağı çekmeseydi, anlattığımız rakamlar şimdi çok farklı olacaktı. 2023 hedeflerine şimdiden ulaşmış olacaktık. O yüzden hepimiz güçlü olmak zorundayız. 81 il güçlü olacak, Bozüyük güçlü olacak, mazlumlar, zulüm görenlere de sahip çıkılacak. Biz bugün 3 milyon komşumuza sahip çıkabiliyorsak ecdadımızdan gördüğümüzü uyguluyor olmamızdandır."

"Bozüyük ve Türkiye kavşak noktası

Arslan, Bozüyük'ün şehirlerarası önemine değinerek, "Bozüyük bir kavşak noktası. Kimin için kavşak noktası? Doğudan İstanbul'a, Bursa'ya gelenlerin kavşağı. Şimdi inşallah otoyol da buradan geçecek. Hep gelişmek, geliştirmek istememişler. Ne zaman ki milletinin derdiyle dertlenen bir lider geldi, gelişim başladı. Hastaneler, yollar, trenler yaparsanız Bozüyük'ün kaderini değiştirmiş olursunuz. Bozüyük nasıl bir kavşaksa, Türkiye de dünya için bir kavşaktır." diye konuştu.

Uluslararası gelişimin Türkiye için çok önemli olduğunu anlatan Arslan, şöyle devam etti:

"Edirne'den bir tır giriş yaptı. Bilecik rampalarına geldi. Bozüyük'ten Antalya'ya geçti. O geçen tırdan biz para kazanıyoruz. Uluslararası taşımacılık bize para kazandırıyor. Bir yolcu uçağı havalimanımıza iniyor diye para ödüyor. Dünya bu ticaret pastasından pay vermeye alışmış. Ne zaman ki biz geliştik, dünya pazarı bize de bu alanda pay verdi. Fakat biz ne zaman ki daha fazla gelişmeye başladık, dünya pazarı frene basmamız için çaba göstermeye başladı. Çünkü onlar artık bizim pastadan pay almaya başladılar. Gezide de 15 Temmuz'da da 'Bu Türkler çok oluyor, bu Recep Tayyip Erdoğan çok oluyor' dediler, yaptıklarımız gözlerinde büyüdü, gezi olaylarını çıkardılar. Rakipleriniz bunu yapabilir de bizim insanımız zannettiklerimiz bunu nasıl yaptı? Bizim ayağımıza asılmasalardı bugün 4 kat daha gelişmiş olacaktık. 2002'de Türkiye'yi elinde tutmak isteyenler, Recep Tayyip Erdoğan'ın onların alıştığı lider olmadığını hesaba katmayanlar şimdi rahatsızlar. Onların keyfine göre hareket etmediğinizde sizi desteklemiyorlar. Fakat bu memlekete gerçek bir lider geldi. 15 senedir ülkesi için, vatanı için hizmet eden bir liderimiz var."

- "Kamyonun şoförü tek olmalı"

Arslan, ülkede yönetimin iki başlı olması durumda neler olduğunu geçmişte gördüklerini dile getirerek, "Bir kamyonun hem önünde hem arkasında şoför olursa ileri geri gidemez. Bir ihtimal uçuruma gider. Rahmetli Menderes döneminde gördük bunu. Rahmetli Demirel Cumhurbaşkanı oldu. Kızını getirdi Başbakanlık makamına. Kızı dinlemedi. İki başlılık yürümedi. 94 yılında yüzde yüz enflasyon yükseldi. Bir araba borcumuz vardı, bir gecede 2 araba borcumuz oldu. Neden? Siyasi ikili kavgalar. Rahmetli Ecevit dönemi de öyle. O ceremeleri de biz çektik. Rahmetli Erbakan'ın, Rahmetli Türkeş'in geleceği iyi analiz ettiğini şimdi daha fazla anlıyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu iktidar olamadığı için üzgün. Bu devlet kendisine bir kez sorumluluk verdi. SGK döneminde nasıl yöneticilik yaptığı görüldü. Millet de 'Henüz SGK yönetemeyene ülke emanet etmeyiz' dedi seçimlerde." değerlendirmesinde bulundu.

Referandumdan "Evet" çıkması durumunda tek merkezden yönetimin olacağını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Kavga bitecek. Cumhurbaşkanı üst düzey bürokratlarını atayacak. Bakanlarını atayacak. Üst düzey bürokratlarını nereden seçecek? Halkla iç içe olanlardan seçecek. Diyorlar ki 'Cumhuriyet elden gidiyor.' Onlar sözde cumhuriyet sevdalıları, bizler gerçekten cumhuriyet için mücadele ediyoruz. Cumhuriyet halka hizmettir. Bunu anlamak gerekir. Sadece hükümet etme tarzı değişiyor. 'Parlamento zayıflayacak' diyorlar. Yeni sistemde teklifi direkt milletvekilleri hazırlayacak, nasıl zayıflasın. Deniliyor ki yargı bağımsızlığını kaybediyor. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Deniliyor ki 'mahkemeler bağımsızdır'. Tamam bağımsızlar fakat tarafsız olmuyorlar. Biz diyoruz ki hem bağımsız hem tarafsız olsun. Tarafsız olmazsa FETÖ'cü hainleri gördünüz. O gün Cumhurbaşkanımız dimdik durmasaydı belki de Başbakanımızı içeriye atacaklardı. İşte o yüzden tarafsızlık çok önemli."

Bakan Arslan, daha sonra Bozüyük Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Arslan Türkiye Bozüyük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title