Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan İstanbul'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerindeki sıkışıklığı gidermek için Serbest Geçiş Projesi uygulamasına geçeceklerini belirterek, "Bu konuda çalışmalara başlandı. Sistem gelecek ay hizmete alınacak. Trafik yüzde 30 rahatlayacak." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temel atma törenine katılan Arslan, daha sonra, yapımı devam eden Odayeri- Çatalca devlet yolu ve Odayeri-Kınalı otoyolu inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Arslan, incelemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri'nden Mahmutbey'e kadar olan kısmı açıldıktan sonra Mahmutbey gişelerinin bulunduğu yerde ilave bir sıkışıklık olduğunu belirterek, "Trafik köprü yönüne hızlı ilerlemeye başlayınca sıkışıklık yaşandı." dedi.

Söz konusu sıkışıklığı gidermek için ilk olarak Mahmutbey gişelerinde Serbest Geçiş Projesi uygulamasına geçeceklerini bildiren Arslan, bu konuda çalışmalara başlandığını, sistemin gelecek ay hizmete alınacağını ve trafiğin yüzde 30 rahatlayacağını söyledi.

Arslan, "Ancak bu tek başına yetmiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden gelip Odayeri'nden Çatalca'yı bağlayacak yeni bir devlet yolu yapıyoruz. Şu an oradayız. 3 gidiş, 3 geliş olacak ve 2017'nin sonunda bu projeyi bitireceğiz. Bu proje de ciddi bir rahatlama sağlayacak." diye konuştu.

"Çatalca bağlantısının bir an önce bitmesi için arkadaşları talimatlandırdık"

Ahmet Arslan, havalimanı açıldıktan sonra burada ilave bir trafik oluşacağı için trafik sıkışıklığını almak üzere ayrıca devlet yolunun dışında tekrar Odayeri'nden Kınalı'ya kadar bir otoyol yaptıklarını, bunu yap-işlet-devret modeliyle ihale ettiklerini bildirdi.

Arslan, "Yüklenicimiz başladı. Bugün orada da ziyaret ettik. Her iki yolda da çalışmalar başladı. Mahmutbey sıkışıklığının giderilmesi adına da Çatalca bağlantısının bir an önce bitmesi için arkadaşları talimatlandırdık." dedi.

Arslan, bir soru üzerine, SGS uygulamasından sonra da Mahmutbey gişelerinden ücret alımına devam edileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Arslan Mahmutbey İstanbul Çatalca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title