Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz komşularımızdaki yangını söndürmek adına, oradaki insanların huzuru adına ve o yangının da dönüp bize sıçramaması adına hareket gerekiyorsa hareket, destek gerekiyorsa destek vereceğiz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz komşularımızdaki yangını söndürmek adına, oradaki insanların huzuru adına ve o yangının da dönüp bize sıçramaması adına hareket gerekiyorsa hareket, destek gerekiyorsa destek vereceğiz. Nitekim veriyoruz. Bizim istediğimiz oralarda huzur olsun ki, bizim coğrafyamız huzur bulsun." dedi.

Bakan Arslan, beraberindeki Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Kars'ta, Vali Rahmi Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Beraberindekilerle Kars Belediyesine de geçen Arslan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile bir süre görüştü.

Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu süreçten dolayı her gün büyük üzüntüyle şehit haberleri aldıklarını söyledi.

Beytüşşebap'ta mayın patlaması sonucu bir askerin şehit olduğunu ve 5 güvenlik görevlisinin yaralandığını anımsatan Arslan, şöyle konuştu:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Zor bir bölgede yaşıyoruz. Ülkemizin etrafı ne yazık ki bir ateş çemberi. Geçen bir ortamda konuşuldu 'Irak'ın, Suriye'nin bütünlüğü çok önemlidir. Aman biz oralarda olmayalım' denildi. Benim de cevabım 'Komşularımız dahil bütün ülkelerin ülke bütünlüğü bizim için çok önemlidir' şeklinde oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın da üzerine basa basa söylediği buydu. Ancak komşuda yangın varsa ve o yangın size doğru geliyorsa, bizim 'Başkalarının yaktığı gibi biz de o yangına biraz benzin dökelim iyice yansın bitsin' deme lüksümüz yok. İyice yanıyor, bitmiyor. İyice yanıyor bize sıçrıyor. O zaman yangının bize sıçramaması adına oraya bir su taşımak, su dökmek, yangını söndürmek gerekiyorsa bizim geleneğimiz de bunu gerekiyor."

Terör olaylarını bitirmek adına ne gerekiyorsa yapılacak"

Bakan Arslan, terör olaylarının bitirilmesi için gerekenin yapılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz komşularımızdaki yangını söndürmek adına, oradaki insanların huzuru adına ve o yangının da dönüp bize sıçramaması adına hareket gerekiyorsa hareket, destek gerekiyorsa destek vereceğiz. Nitekim veriyoruz. Bizim istediğimiz oralarda huzur olsun ki bizim coğrafyamız huzur bulsun. Ne yazık ki oralar huzur bulmayınca, terör Türkiye'nin her yerinde insanlarımızın canına kast ediyor, katlediyor. Her gün bir şehit haberi duyuyoruz, yaşıyoruz. Ülkemizin bekası adına o terör olaylarını bitirmek adına her nerede, ne yapmamız gerekiyorsa herkes bilsin ki bu konuda en ufak bir taviz vermeden en ufak bir geri adım atmadan gereğini yapacağız, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. 79 milyonun birliği, 780 bin kilometrekaredeki insanımızın huzuru bunu gerektiriyor. Bunun gereğini yerine getireceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kartal Ahmet Arslan Rahmi Doğan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title