Haberler

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Rabbim dış güçlere, ülkemizin karışmasını isteyenlere, ülkemizin başarısını istemeyenlere fırsat vermesin. Onların maşalarına, bu ülkenin huzurunu, bu ülkenin başarısını çekemeyenlere inşallah fırsat vermesin." dedi.

Arslan, Kars ziyareti kapsamında geldiği AK Parti İl Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap etti.

65. Hükümetin icracı ve Türkiye'nin çıtasını daha yukarı çıkaran bir hükümet olacağını belirten Arslan, Kars'tan Türkiye'ye, bin yıldır verilen birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajını daha güçlü vereceklerini ifade etti. Arslan, şöyle devam etti:

"Rabbim dış güçlere, ülkemizin karışmasını isteyenlere, ülkemizin başarısını istemeyenlere fırsat vermesin. Onların maşalarına, bu ülkenin huzurunu, bu ülkenin başarısını çekemeyenlere inşallah fırsat vermesin. Her gün şehit veriyoruz. Allah onlardan razı olsun. Onlar ki emniyet güçlerimiz, askerlerimiz ve korucularımız, dedelerinden atalarından aldıkları mirası torunlarına doğru bırakmak için cansiparane mücadele ediyorlar. Bu toprakları bin yıldır kimseye vermedikleri gibi 'Sonsuza kadar vermeyeceğiz' diyorlar ve bu yolda şehadet şerbeti içenler var."

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Arslan, gazi ve yaralı askerlere de acil şifa diledi. Arslan, "Bu ülkeyi korudukları için onlara minnettarız. Bu ülkeyi koruyarak, sahip çıkarak Recep Tayip Erdoğan ve ekibinin 14 yıldır başını önüne eğdirmeye izin vermediğiniz için sizlere de minnettarız." dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı çalışmalarını inceledi

Daha sonra Arpaçay ilçesini ziyaret ederek vatandaşları selamlayan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) hattı şantiyesinde çalışanlarla yemek yedi.

Demiryolu hattındaki köprü çalışmalarını inceleyen Arslan, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Arslan, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge ve ülke için büyük önem taşıyan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın önemle takip ettiğini aktardı.

Projenin yıl sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Arslan, şunları söyledi:

"Ülkemizin ve ilimizin adeta dört gözle beklediği bu proje, bizim için çok önemli. Hedefimiz, bu sene sonunda bitirilmesidir. Tren işletmeciliğine açılabilmesi adına varsa bir aksaklık müdahale etmek ve çözüm için tedbir almak için buradaydık. Bu proje, bölgenin olmazsa olmazı ve ülkemiz için çok önemlidir. İpekyolu'nu tekrar canlandıracak, Orta Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak ve ticareti bulunduğumuz bölgeye çekecek bir proje. İnşallah bu projeler, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı, Kafkaslarda sınırı bekleyen il olmaktan çıkararak sınırın ticaretinin başkenti olan iller haline getirecek."

Doğup büyüdüğü Kağızman'da coşkulu karşılama

Bakan Arslan, daha sonra doğup büyüdüğü Kağızman ilçesine geçti. İlçe girişinde davul ve zurna eşliğinde, Türk bayraklarıyla karşılanan Arslan için "şükür kurbanı" kesildi.

İlçe meydanında kurulan platformdan hemşehrilerine hitap eden Arslan, memleketine ve ülkeye hizmet etmek için yeni bir görev üstlendiğini söyledi.

Arslan, bakanlık görevine getirilirken hemşehrilerinin duasını ve büyük desteğini aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yükselttiğimiz çıtayı daha yukarı taşıyacağız. Hiç şüpheniz olmasın ki hizmetlerimiz Marmaray, Avrasya tüneli, üçüncü köprü, körfez köprüsüyle kalmayacak. Dünyanın gıpta ile baktığı, bu kardeşinizin içinde yer aldığı, Kanal İstanbul Projesi'ni de inşallah insanımızın hizmetine sunacağız. Gururla söyleceksiniz ki 'Evet Marmaray'da, Avrasya tünelinde olduğu gibi Kanal İstanbul'da da çocuğumuzun emeği var.'"

Babasının elini öptü

Kağızman Kaymakamlığı ve Belediyesini ziyaretlerinin ardından baba ocağına geçen Arslan, babası Süleyman Arslan'ın elini öperek hasret giderdi.

Ziyarette duygulanan baba Arslan, oğlu Ahmet Arslan'ı öperek gözyaşları içinde "Ne mutlu sana ki devletine ve milletine hizmet ediyorsun" dedi.

Bakan Arslan dana sonra Kağızman Mezarlığı'na giderek merhum annesi Lalizar Arslan'ın mezarının başında dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Arslan Kağızman Bakü Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title