Haberler

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Biz şu anda 4 binin üzerinde yabancı pilot çalıştırıyoruz.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Biz şu anda 4 binin üzerinde yabancı pilot çalıştırıyoruz. Türkiye'de pilot sayımız yeterli değil. Uçaklarımızın hareket edebilmesi için pilotlara ihtiyacımız var." dedi.

Bolu'nun Gerede ilçesinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından yapılan Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılışına katılan Coşkunyürek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda kendisine hedefler koymuş bir ülke konumunda olduğuna değinerek, Türkiye'nin kendisini ileriye taşıyacak 2023, 2053 ve 2071 gibi hedeflerinin olduğunu söyledi.

Coşkunyürek, kendilerine Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer almasını sağlayacak hedefler koyduklarına vurgu yaparak, "Bu ülkenin bu hedeflere ulaşabilmesi için eğitim bunun en temel şartıdır. Eğitim alanında yapılacak çalışmalar en temel çalışmalar. Bu maksatla hükümetlerimiz 2002 den bu yana eğitim alanında daha fazla yatırım ve hizmet yapmak için büyük bir gayret gösterdi. 2002'den önce milli savunmaya harcadığımız bütçe eğitimden fazlaydı. Bugün hamdolsun eğitime harcadığımız bütçe daha fazla." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin eğitim alanında geldiği nokta nın küçümsenmeyecek durumda olduğunu da belirten Coşkunyürek, fakat değişen ve gelişen dünyanın hızına ayak uydurmak için bu hedefleri yakalamak ve daha fazla yenilikleri gerçekleştirmek gerektiğinin altını çizdi.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un Gerede'de sivil havacılıkla ilgili bir bölüm açmayı planladıklarını söylediğini kaydeden Coşkunyürek, "Burada sivil havacılıkla ilgili bir bölümün açılacağından bahsedildi. Biz şu anda 4 binin üzerinde yabancı pilot çalıştırıyoruz. Türkiye'de pilot sayımız yeterli değil. Uçaklarımızın hareket edebilmesi için pilotlara ihtiyacımız var. Uçak imalatı konusunda da hedeflerimiz var. Şu an 'Hürkuş' uçağımızı uçurduk. Buna da hem Avrupa'dan hem de gerekli yerlerden onaylar verildi. Şimdi milli uçağımızı da gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Coşkunyürek,Türkiye'deki pilot eksikliğinin ortadan kaldırılması adına, başta AİBÜ olmak üzere tüm üniversitelerin Uzay ve Havacılık ile pilot yetiştirilebilecek bölümleri açması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamanın " Bolu'ya 2 havalmanı yapılacak" başlığı ile ulusal basında geniş yer bulduğunu da sözlerine ekleyen Coşkunyürek, "Ulusal basında da Bolu'ya 2 hava limanı diye lanse edildi. Biz de onun altında çok ezildik. Sayın bakanımız da Yüksel bu nedir diyerek sitem etti. O açıklamamız zamanında Bolu'ya 2 tane hava limanı yapılacak diye yansıdı. Birçok ile hava limanı yokken Bolu'ya neden 2 tane havalimanı yapılacağı Ankara'da sıkıntı doğdu." dedi.

Coşkunyürek, Bolu'ya 60-80 kişilik uçakların inebilmesi için bir havalimanı yapılması noktasında bakanlık olarak bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, fakat Bolu'ya yapılması planlanan ikinci havalimanının sadece tek kişilik ve özel uçaklara yönelik olduğunu vurguladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Bolu'ya yapılacak 60-80 kişilik uçakların inebileceği havalimanının dönemin bakanı ve şu anki Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı doğrultudunda planlandığını kaydeden Coşkunyürek, şunları söyledi:

"Buna ilk olarak Bolu'dan başlayalım demişti. Bunu gerçekleştireceğiz. Bunun için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bolu'ya yapılması planlanan ikinci havalimanı için belediye başkanımız da 'Biz de katkı veririz Abant yolu üzerinde Ömerler köyü mevkinde bir pist oluşturalım. Burada da tek kişilik uçakların veya sportif uçakların inebileceği bir pist oluşturalım.' dedi. Abant bölgesinde hem sportif maksatlı insanlar buraya geldiğinde Abant'ın güzelliğinden yararlansın, hem de tek kişilik uçak sahipleri de buraya iniş imkanı olsun istendi. Hem de orada park alanı oluşturacağız. Uçaklar indiğinde oraya parkta yapabilecek. Oraya minik bir küçük uçakların inebileceği bir alan yapılacak."

Yapılan konuşmaların ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksek Coşkunyürek, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hizmete açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yüksek Coşkunyürek Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title