Haberler

Ulaştırma Bakanı Elvan: "2014 ve 2015'i Biz Tünel Yılı İlan Ettik"

Amasra ve Kurucaşile tünellerinin açılışı için Bartın’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, “2014 ve 2015 yılını biz tünel yılı olarak ilan ettik. Sadece 2014 yılında 119 kilometre tünel yaptık. 1923 yılından 2013 yılına kadar Türkiye’nin tünel uzunluğu 50 kilometredir.

Amasra ve Kurucaşile tünellerinin açılışı için Bartın'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "2014 ve 2015 yılını biz tünel yılı olarak ilan ettik. Sadece 2014 yılında 119 kilometre tünel yaptık. 1923 yılından 2013 yılına kadar Türkiye'nin tünel uzunluğu 50 kilometredir. Bakınız biz bir yılda 119 kilometre tünel yaptık. 2015 yılında 128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz" dedi.

Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde yapılan tünellerin açılışını yapmak üzere Bartın'a gelen Bakan Lütfü Elvan, ilk olarak Bartın Valiliğini ziyaret etti. Valilik girişinde Bartın protokolü tarafından karşılanan Elvan daha sonra Vali Seyfettin Azizoğlu'nun makamına geçti. Burada Azizoğlu'ndan kısa bilgi alan Elvan yaptığı açıklamada, "Bugün ülkemizin eşsiz ve nadir yerlerinden bir tanesi Bartın'dayız. Ulaştırma Bakanlığı olarak biz, bu bölgenin ulaşım alt yapısını sağlamak bizim için yoğun çalışmalar yapılıyor. Siz de buna şahitsiniz. Karadeniz sahil bağlantılarının sağlanması yıllarca ele alınamadı. Hükümetimizle birlikte 2003 yılından itibaren bu konulara el attık. Hayal dahi edilemeyecek projeleri gerçekleştirmeye başladık. 2014 ve 2015 yılını biz tünel yılı olarak ilan ettik. Sadece 2014 yılında 119 kilometre tünel yaptık. 1923 yılından 2013 yılına kadar Türkiye'nin tünel uzunluğu 50 kilometredir. Bakınız biz bir yılda 119 kilometre tünel yaptık. 2015 yılında 128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz. Bunun anlamı şudur, 1923'ten 2003'e kadar olan süreçte 50 kilometre tünel yapıldığını varsaydığınızda, o kadar yılda gerçekleştiren yatırımın 2 onda 6 katını biz sadece 2015 yılında gerçekleştirdik. Bartın'a yönelikte açılışına yapacağız tünel son derece önemlidir. 25-30 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya indiren bir tüneldir. Bartın, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir kazanımdır. Zaman zaman yatırımlarımızda küçük çaplı aksamalar meydana gelebiliyor. Bunlar tamamen yükleniciden kaynaklanmaktadır. Bakanlık ve karayolları olarak bizim bu yatırımları gerçekleştirmemizde bir sıkıntı yoktur" dedi.

Gazetecileri yerli cep telefonu üretimiyle ilgili sorusu üzerine Bakan Elvan, "Şu anda yerli üretime başlayan büyük ölçekli firmalarımız var. Son derece modern ve akıllı telefon üretimi gerçekleştiriyorlar. Ama oran olarak bakıldığında aşağı yukarı cep telefonu satışlarının yüzde 8 ve 9'u yerli üretimle karşılanıyor. Bu bizim için yeterli değildir. Bu oranı daha da yukarı çekmek istiyoruz. Sadece ithalat için ödemiş olduğumuz rakam 2.7 milyar dolardır. Cari açığımız dikkate alındığında cep telefonu üretiminin Türkiye içerisinde üretilmesi teşvik edildiğinde cari açığımıza pozitif bir katkı sağlayacaktır. Bu yönde Ekonomi Bakanlığının bir açıklaması söz konusudur. Biz bakanlık olarak, iletişim teknolojilerine yönelik AR-GE çalışmalarına 2015 yılından itibaren çok destekler vereceğiz. Tam 1 milyar TL kaynak ayırdık. Bu alanda AR-GE faaliyeti gerçekleştirmek isteyenler, yeni bir ürün ortaya koymak isteyenleri destekleyeceğiz. Tamamıyla hibe olarak bir destek söz konusu olacak" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Amasra Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title