Haberler

Ulaştırma Bakanı Arslan, Ardahan'da Temel Attı

Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65'inci Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Karslı Ahmet Arslan Ardahan'da coşkuyla karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65'inci Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Karslı Ahmet Arslan Ardahan'da coşkuyla karşılandı.

Uçakla bu sabah saatlerinde Kars'a gelen ve buradan karayolu ile Ardahan'a geçen Bakan Ahmet Arslan Çamlıçatak mevkiinde Ardahan Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Köksoy, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Demirci ve yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından davul zurna ile karşılandı. Karşılamaya gelenlerle tek tek selamlaşan Bakan Arslan ilk olarak Ardahan Valiliğini ziyaret etti.

Ardahan Belediyesi önünden halka hitap eden Bakan Arslan, "Bir hemşehrimin bir bakan olması beni de gururlandırıyor. Mesele Ahmet Arslan meselesi değil, Mesela Kars'ın, Ardahan'ın, Iğdır'ın yetiştirdiği birinin bugün Türkiye Cumhuriyetinin bu kadar dev projelerin yürütüldüğü bir ortamda hele ki Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık bayrağını devrettiği Binali Yıldırım gibi birinden almış olmak ayrı bir mutluluk ayrı bir gurur olmuştur" diye konuştu.

Bakan Arslan burada Ardahan- Artvin'i birbirine bağlayacak Sahara Tüneli ile Ardahan – Gürcistan Karayolu üzerinde yapılacak olan Ilgar Dağı Tüneli'ndeki çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi.

Daha sonra Çıldır Aktaş Karayolu ve Mozeret Tüneli'nin temel atma töreni için Çıldır ilçesine giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Mesafesi kısa da olsa 20 kilometrelik bir bölünmüş yolun temel atmasını konuşuyorken, bunun ne ifade ettiğini açıklamak istiyorum. Dünyada ticaretin ekonominin olmazsa olmaz projeleri ulaştırma projeleridir. Türkiye Cumhuriyeti bulunduğu coğrafya nedeniyle hep Orta Asya ile Avrupa arasında, Orda Doğu ile Kafkasya arasında köprü konumundadır denilir. Eğer bu köprü konumundan faydalanamıyorsanız, bu köprü konumunun hakkını vermiyorsanız coğrafya olarak köprü olmanın bir anlamı yok. İşte bu yüzden Ardahan, Kars ve Iğdır serhatta bekleyen şehirler olmaktan çıkıyor, serhatta olmanın faydalarından yararlanarak ülkemize hizmet eden iller haline geliyor. Nasıl olacak? İşte Aktaş Sınır kapısını açtık. Sınır kapısını bölünmüş yollarla bağlarsanız, 20 kilometrelik mesafeyi 16 kilometreye düşürürseniz, eğer dağları delip geçmeniz gerekiyorsa, bunun için Mozeret Tüneli'nin 2300 metre çift yönlü yaparsanız işte bunun hakkını verirsiniz."

Bakan Arslan tünel yapılırken yol güzergahında Aktaş Gölü'nün kuşların göç yolu üzerinde olduğunun dikkate alındığını belirterek, "Bakanlık olarak yaptığımız tüm projelerde özellikle çevreye olan hassasiyetimizi gözetiyoruz. Gözetmeye devam edeceğiz. Kuşların rahatsız olmaması için ses perdesi yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın okuduğu dua sonrasında Çıldır- Aktaş Yolu ve Mozeret Tüneli'nin temeli atıldı.

- Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ahmet Arslan AK Parti Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title