Haberler

"Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Eğitimi" Projesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, "Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Eğitimi" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, "Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Eğitimi" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğü'deki toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve muhtarlar ile sağlık çalışanları katıldı.

Vali Yardımcısı Kurdoğlu, yaptığı konuşmada, 112 acil çağrı merkezlerinin önemli olduğunu bildirdi. Ulaşımı Zor Yerleşim Birimlerinde Gönüllü İlkyardımcı Eğitimi ile uzak noktalarda yaşayan vatandaşlara anında ilk yardım müdahalesi yapılacağını kaydeden Kurdoğlu, "Kurumlarda çalışanlarımız mutlaka ilkyardım eğitimi almalı. Proje ile uzak noktalarda yaşayan vatandaşlarımızın yardımlarına birilerinin çabuk koşabilmesi hedeflenmiş. Tam bir kurumlar arası diyalog ve işbirliği örneği" dedi.

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ise projeyle ulaşımı zor yerleşim birimlerinde gönüllü ilkyardımcı yetiştirmenin amaçlandığını bildirdi. Ulaşımın zor olduğu yerlerde vakaya anında ve doğru müdahale edilerek sağlık ekiplerine anlaşılabilir bilgi verebilmenin önemli olduğunu vurgulayan Bilgin, "Bu konuda bulunduğumuz nokta oldukça iyi olmasına karşın vakaya ulaşmakta karşılaştığımız zorluklar ve daha öncesinde yapılmış olan yanlış müdahaleler, vicdanımızı yaralıyor. Basit bir olay sonrasında yaşam desteği verilmediği için ölümle karşı karşıya kalan vakalar söz konusu. Bu proje bu tür sorunlara son vermeyi amaçlıyor" diye konuştu.

Projenin ilk etapta 10 köyde gerçekleşeceğini ve köydeki vatandaşlara ilkyardım eğitimin verileceğini ifade eden Bilgin, bu şekilde eğitim alan vatandaşlar tarafından hastaya ilk müdahalenin yapılacağını söyledi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı İl Sağlık Müdürlüğü Mehmet Kurdoğlu Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title