Haberler

Ukraynalı Gelinlerden Eylem

Antalya Kırım Türkleri Platformu üyeleri ve kentte yaşayan Ukraynalı kadınlar, Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesini protesto etti.

Antalya Kırım Türkleri Platformu üyeleri ve kentte yaşayan Ukraynalı kadınlar, Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesini protesto etti. Grubun eylemine tepki gösteren bir başka Ukraynalı kadını protestocuların tepkisinden polis korudu.

Antalya Kırım Türkleri Platformu ve kentte yerleşil olarak yaşayan Ukraynalı kadınlar, Rusya'nın Kırım'da uyguladığı şiddeti protesto etmek amacıyla Kapalı Yol girişinde toplandı. Protestocuların ellerinde İngilizce, Rusça ve Türkçe hazırlanan pankartlarda "Türkiye Kırım'a sahip çık, 'Dün Stalin, bugün Putin', Dilde, Fikirde, İşte Birlik", "Savaşa Hayır", "Ukrayna Bölünemez", "Şiddete Hayır", dövizleri ve Kırım Tatar, Ukrayna,Türkiye bayrakları görüldü. Protestocu grup "Rusya Ukrayna'dan Elini Çek", "Kırım Türk'tür Türk kalacak", "Rusya Şaşırma Sabrımızı Taşırma" sloganlarını attı.

Platform adına konuşan İbrahim Özdemir, Ukrayna'da barış istediklerini belirterek, " Başka bir amacımız yoktur. Bugüne kadar yapılanları şiddetle kınıyoruz. Savaş istemiyoruz, barış taraftarıyız. Şubat ayından bu yana Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş ve Kırım'ın işgaline 'dur' demek için buradayız. Rusya yaptıklarıyla Kırım Türklerini ve Ukraynalıları hiçe sayarak onları asimilize etmeye çalışmaktadır. Bu uygulama yeni değil. Geçmişte devam yaşananlar bugünde devam etmektedir. Rusya'nın emperyalist politikaları devam ediyor. Dünya büyük bir savaşa sürüklenmektedir. Biz barış istiyoruz. Putin'in emelleri sadece Kırım ve Ukrayna kalmayacaktır. Çağımızın modern Stalin'e karşı durmaya davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklaması esnasında alandan geçen Ukraynalı Levinok Öztürk, eylemcilere Putin'in yaptıklarını savununca kısa süreli gerginlik yaşandı. Protestocu kadınlar Levinok Öztürk'ü 'Yalancı, Yalancı' diyerek protesto etti. Eylemcilerin arasında kalan kadını polis kenara çekti. Kısa süreli gerginlik polisin araya girmesiyle son buldu. Bir süre daha slogan atıp oturma eylemi yapan grup olaysız dağıldı.

Öte yandan eylemde kullanılan kağıt Türk bayrağı alandan geçen iki genç kız tarafından yırtılıp, yere atıldı. İki kız vatandaşların tepkisi üzerine kaçmaya başladı. Kızlar polisin takibi sonucu bir bina içinde yakalandı. Kızlar ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Antalya Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title