Haberler

Ukrayna: Rusya Büyük Bir Savaş Başlattı

Güncelleme:

Ukrayna Savunma Valeriy Heletey, Rusya'nın saldırılarıyla ilgili 2. Dünya savaşından bu yana benzeri görülmeyen bir savaş yorumunu yaptı.

Ukrayna Savunma Bakanı, Rusya'nın büyük bir savaş başlattığını ve bunun on binlerce insanın ölümüne neden olabileceğini söyledi. Açıklama, Ukrayna askeri birliklerinin ülkenin doğusundaki Luhansk havaalanından çekilmek zorunda kalması ardından yapıldı.

"KAYIPLAR ONBİNLERLE ÖLÇÜLECEK"

"Büyük bir savaş kapımızın önünde geldi" diyen Ukrayna Savunma Valeriy Heletey, bunun 2. Dünya savaşından bu yana benzeri görülmeyen bir savaş olduğunu belirtti. Heletey açıklamasını dün Facebook'ta yaptı. Heletey, "Maalesef böyle bir savaşta kayıplar yüzlerle değil binlerle ve on binlerle ölçülecek" dedi. Rusya ise Ukrayna'nın ve Batı'nın iddialarını reddederek Ukrayna'daki isyancılara asker ve teçhizat yardımı yapmadığını belirtiyor.

UKRAYNA ASKERLERİ GERİ ÇEKİLİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'bu tür açıklamaların medeni bir devletin savunma bakanı tarafından yapılıyor olmasına inanmanın zor olduğunu' söyledi. Pazartesi günü Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda, Rus yanlısı ayrılıkçılar avantaj kazanırken, Ukrayna güçleri geri çekilmek zorunda kaldı.

700'E YAKIN UKRAYNA ASKERİ REHİN

Yetkililer, çatışmaların başlamasından bu yana 700'e yakın Ukrayna askerinin ayrılıkçılar tarafından esir alındığını söylüyor. Ukrayna'da hükümet güçleri ile Rusya yanlısı isyancılar arasında son olarak Luhansk kentindeki uluslararası havaalanı çevresinde çatışmalar yaşanıyordu. Ukrayna hükümet sözcüsü Andriy Lysenko, ordunun tank ateşi altında kalmasının ardından havaalanındaki mevzilerini terk ettiğini açıkladı. Söz konusu tankların Rusya'ya ait olduğu ileri sürülmüştü.

"RUSYA DOĞRUDAN SALDIRIYOR"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da, Rusya'yı "doğrudan ve açıkça" ülkesine saldırmakla suçladı. Kiev'de bir harp akademisinde konuşan Ukrayna lideri, hükümet güçlerinin son günlerde aldığı yenilgiler nedeniyle Ukrayna ordusunda önemli değişikliklere gidileceğini de belirtti.

Öte yandan Ukrayna'nın Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı'ndaki daimi temsilcisi Ihor Prokopçuk, uluslararası toplumun Moskova üzerindeki yaptırımları sertleştirmesi ve Ukrayna'ya kendisini savunması için askeri yardım göndermesi gerektiğini ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde NATO, 1000 kadar Rus askerinin Ukrayna sınırını geçtiğini ve ülkenin doğusundaki ayrılıkçılara yardım ettiğini belirtmiş ve buna dair uydu fotoğrafları yayımlamıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Facebook Luhansk Ukrayna Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500

Yorumlar (2)

kapkara:

Bu dünya bir savaş görmezse gazı boşalmaz. . .

45
2
yanıtYanıtla
007 jamis bönd:

bir yandan ukraynaya hak veriyorum . . ruslar kendi slav kardesleri arasinda bile sevilmiyor artik. . birer birer hepsi rusyadan kopuyor. . ruslarda rüsvet ve yolsuzluk almis basini gitmis . . halk nefret ediyor bunlardan. . bu gidisle rusya tamamen yalniz kalacak. . . hic bir güc yaninda dostlari olmadan süper güc olamaz . . nekadar güclü olursan ol dostun ve müttefikin yoksa süper güc olamazsin . .

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title