Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ayrılıkçılarla silahlı çatışmaların sürdüğü doğu bölgesinden evlerine dönen askerler çiçeklerle karşılandı.

Ukrayna'da, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla silahlı çatışmaların sürdüğü doğu bölgelerinden dönen askerler, memleketlerinde çiçeklerle karşılandı.

Ukrayna'nın doğusundaki terörle mücadele operasyonlarında yer alan 22. tabur askerleri, bugün memleketleri olan Kharkiv'e döndü. Doğudaki gerginliğin başlamasının ardından Mayıs ayında doğuya gönderilen 22. tabur askerleri, 7 ay boyunca görev yapmalarının ardından bir süre dinlenmek üzere cephe gerisine dönerken, çatışma bölgesinden dönen askerler kent halkı tarafından coşkuyla karşılandı.

Kharkiv'deki Özgürlük Meydanında, doğudaki silahlı çatışmalardan dönen askerleri karşılamak için tören düzenlendi. Kent meydanına toplanan vatandaşlar askerlere sevgi gösterilerinde bulunurken, askerlere çiçek verdi ve sevinç gösterilerinde bulundu. Karşılama sırasında askerler ile aileleri arasında duygulu anlar yaşandı. Ukrayna bayrakları ve balonlarla karşılanan askerler, yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sırasında askerler ve aileleri hep birlikte Ukrayna milli marşını söylerken, tören sırasında ayrıca silahlı çatışmalarda ölen askerler anıldı. Bazı vatandaşlar da, "Sizinle gurur duyuyoruz", "İyi ki varsınız", "Her şey için teşekkürler", "Teşekkürler, canlarım" pankartları açtı.

Ülkenin doğusundaki gerginliğin başlamasının ardından Mayıs ayında bölgeye gönderilen 22. tabur, silahlı çatışmaların sürdüğü doğuda en çok kalan askeri birlikler arasında yer alıyor. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title