Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Doğuda ateşkesin ilan edilmesinden bu yana 68 asker ve 51 sivil yaşamını yitirdi.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında ateşkes sağlanmasından bu yana 68 asker ve 51 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda ayrılıkçılar ile ordu arasında ateşkesin ilan edilmesinden bu yana 68 asker ile 51 sivilin öldüğü, 428 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, 5 Eylül'den bu yana ayrılıkçıların bin 400 kez ateşkesi ihlal ettiği vurgulandı.

Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu yetkilisi Vladimir Polevoy da basına yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların elinde 357 Ukrayna askerinin bulunduğunu, 330 kişiden ise haber alınamadığını dile getirdi.

-Son 24 saatte meydana gelen çatışmalar-

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, doğuda son 24 saatte 3 askerin yaşamını yitirdiğini, 9 askerin ise yaralandığını belirtti.

Terörle Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada da ayrılıkçıların son 24 saatte Trehizbenko, Debaltsevo, Avdeyevka, Nikişino, Çernuhino, Redkodub, Granitnoe ve Smeloe kasabaları yakınında bulunan Ukrayna ordusuna silahlı saldırılar düzenlediği kaydedilirken, ayrılıkçıların dün gece boyunca Donetsk havaalanına birkaç defa ağır silahların da kullanıldığı saldırılarına devam ettiği bildirildi. Açıklamada, ayrılıkçıların Donetsk havaalanına düzenlediği saldırıların hükumet güçleri tarafından püskürtüldüğü ifade edildi.

Donetsk Belediyesinden yapılan açıklamada, dün gece Kievski ve Kuybişevski kasabalarına saldırıların olduğu kaydedilirken, kentteki birçok evin hasar gördüğü, bazı evlerde ise yangın çıktığı belirtildi. Açıklamada, silahlı saldırılarda 4 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 5 Eylül'de Minsk'te ateşkes ilan edilmesine rağmen, bölgede sık sık silahlı çatışmalar çıkarken, taraflar ateşkes ihlallerinde birbirlerini suçluyor.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler'in insani yardım misyonunun gerçekleştirildiği bölgelerden 8 helikopteri, terörle mücadele operasyonunun sürdürüldüğü doğu bölgesine gönderilmek üzere geri çağırdım" ifadesini kullandı. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Donetsk Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title