Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, AB Konseyi Başkanı ile Görüştü

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile telefonla görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile telefonda yaptığı görüşmede, ülkenin doğusundaki durumun barışçıl yolla çözülmesi meselesini ele aldı.

Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre Poroşenko, bugün Rompuy ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkenin doğusundaki durumla ilgili fikir alış verişinde bulunurken, Poroşenko ve Rompuy, telefon görüşmesinde bölgedeki durumu ve bölgedeki gerginliğin azalmasına yönelik belirtiler olan Rus askerlerinin çekilmesi, iki ülke sınırının AGİT gözlemcileri tarafından kontrol edilmesi ve rehinelerin serbest bırakılması gibi meselelerde görüşmeler gerçekleştirdi.

Rompuy, AB ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımların devam ettirilmesi konusunda karar aldığını hatırlatırken, söz konusu kısıtlamaların resmen yayınlanmasının ardından yarın yürürlüğe gireceğini dile getirdi.

Poroşenko da, Rompuy'a Avrupa Konseyi'nin 30 Ağustos'taki toplantısına davet etmesinden dolayı teşekkür ederken, "AB liderlerine hitap etme imkanı ve onları Donbas'daki durumdan haberdar etmenin barışçıl süreç için çok önemli" olduğunu kaydetti. Poroşenko, Ukrayna'nın Avrupa Konseyi toplantısı ve NATO Zirvesi'ne katılmasının sonucunda, bölgede ateşkes rejiminin uygulanmasına yardımcı olduğunu belirtti. Poroşenko, ayrıca Rompuy'u ülkesine davet etti. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Petro Poroşenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title