Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Doğudaki ayrılıkçıların, bölgede üretilen kömürleri Rusya'ya götürdüğü ileri sürüldü.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların, bölgede üretilen kömürün Ukraynalı tüketicilere ulaşmasını engelleyerek, Rusya'ya götürdüğü ileri sürüldü.

Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, "Lugansk Halk Cumhuriyeti"ndeki ayrılıkçıların, bölgedeki 5 kömür işletmesinde üretilen kömürün Ukraynalı tüketicilere ulaşmasını engellediğini kaydederek, ayrılıkçıların kömürleri Rusya'ya götürdüklerini belirtti.

Lisenko, ayrılıkçıların söz konusu eylemlerinin hırsızlık, kaçakçılık ve çalışmayı engelleme gibi suçları içerdiğini dile getirerek, bununla ilgili olarak her bir vakaya ilişkin savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Eski Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Aleksey Kuçerenko da dün düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna sınırında bulunan Rostov kentinde bazı Rus iş adamlarının Ukrayna'ya ucuz kömür satmak istediğini ve bu konuda kendisine çeşitli teklifler geldiğini hatırlatarak, bunlar arasında Donbas'taki ayrılıkçılar tarafından Rusya'ya kaçırılan kömürlerin de olabileceğini bildirmişti. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Andrey Lisenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title