Haberler

Donetsk Müzesi, Savaş Mağduru Oldu

Güncelleme:

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar devam ederken Donetsk Müzesi'ne top mermisi isabet ettiği bildirildi.

Müze Müdürü Evgeniy Denisenko, AA muhabirine yaptığı açıklamada iki top mermisinin isabet ettiği müze binasının batı duvarında 15 metre genişliğinde bir delik açıldığını ve binanın kısmen yıkıldığını söyledi.

Denisenko, "Bu yıl 90. yılımızı kutlamaya hazırlanıyorduk ki müzemiz bombalandı ve gördüğünüz hale geldi. Donetsk Müzesi, Ukrayna'nın en iyi müzeleri arasında yer alıyordu. Müzede çevredeki tüm bölgelerden tarihi eserler sergileniyordu. Sanat eserleri ve arkeolojik eserlerin yanı sıra tabiat tarihi ile ilgili sergilerimiz de vardı. Bombalar yüzünden binden fazla eser yok oldu. 29 sergi salonundan 25'i de hasar gördü. Müzede 150 bin eser vardı. Şu an eserlerin tekrar sayımını yapıp depoya kaldırıyoruz. Azak Denizi ile Donetsk bölgesinde yaşayan hayvanlar ile balıkların fosillerinin sergilendiği tabiat tarihi bölümü, en çok zarar gören yer oldu" dedi.

Müzenin Daha önce de müzenin yakınlarına altı top mermisi düştüğü kaydedildi.

Saldırıda müze yakınlarındaki Donetsk Politeknik Enstitüsü'ne ait bazı binalar da hasar gördü.

Öte yandan çatışmalar nedeniyle elektriği kesilen su arıtma tesisinin tamir edildiği ve kente dört gün aradan sonra yeniden su verildiği bildirildi. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Donetsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title