Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna parlamentosu, ülkenin doğusunda ilan edilen iki "cumhuriyetin" terör örgütü kabul edilmesini istedi.

Ukrayna parlamentosu, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların ilan ettiği "Lugansk Halk Cumhuriyeti" ile "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin uluslararası alanda terör örgütü olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna parlamentosu tarafından kabul edilen bildiride, Donetsk'te Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının perşembe günü düşmesi "terör saldırısı" olarak nitelendirildi. Bildiride, "Ukrayna makamlarının elde ettikleri mevcut verilere göre Ukrayna'ya karşı savaşan ayrılıkçılarca gerçekleştirilen bu terör saldırısının Rusya tarafından temin edilen silahlarla düzenlendiği" iddia edildi.

"Rusya yönetiminin Ukrayna'ya karşı bu hareketleri ve sorumsuz politikasının aslında Ukrayna'nın yanı sıra diğer ülkelerin de vatandaşlarının ölümüyle sonuçlanabilir uluslararası terörist eylemleri kışkırttığı" kaydedilen bildiride, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşan ayrılıkçılar için ülkeye "yasa dışı şekilde silah sokması Ukrayna'ya karşı askeri bir saldırı" olarak nitelendirildi.

Bildiride, "uluslararası kuruluş ve yabancı ülkelerin liderleri bu trajedinin araştırılması için gereken her şeyi yapmaya, bu terör saldırısının suçlularını tespit ederek cezalandırmaya, sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ni terör örgütü olarak kabul etmeye, ayrıca Ukrayna'ya karşı savaşan ve dünyadaki barış ve istikrara tehdit oluşturan bu terör örgütlerinin faaliyetlerine son verilmesi için Ukrayna ile birlikte askeri-teknik alan dahil gereken tedbirleri almaya" davet edildi.

Ukrayna parlamentosu bildirinin kabul edilmesi için oturuma katılan 263 milletvekilinin 236'sı "evet" oyu kullandı. Ukrayna Komünist Partisi milletvekilleri ise oy kullanmadı. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Donetsk Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Malezya Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title