Haberler

Ukrayna'da Ateşkese Rağmen Silah Sesleri Susmuyor

Güncelleme:

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen bölgede silahlı çatışmalar kesilmiyor.

Ukrayna istihbarat birimlerine yakınlığı ile bilinen Askeri-Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkanı, Enformasyon Direniş Grubu Temsilcisi Dmitriy Timçuk, bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Rus askerleri ve teröristlerin ateşkese uymayarak dün terörle mücadele operasyonunu yürüten hükümet güçlerinin bulunduğu noktalara ağır silahları da kullanarak 10 kez ateş açtığını" ileri sürdü.

"UKRAYNA ORDUSU SADECE SALDIRILARA KARŞILIK VERDİ"

Timçuk, ayrılıkçıların Mariupol, Donetsk ve Debaltsova yakınlarında eylemlerde bulunduğunu, ayrıca Jdanovka, Zolotoe, Nijnyaya Krinka, Faşevka yerleşim birimleri yakınlarındaki Ukrayna askerlerinin kontrol noktalarına ateş açtığını kaydederek, "Ukrayna ordusu ise sadece saldırılara karşılık verdi, uçak veya ağır silahlar kullanmadı" ifadesini kullandı.

Rusya yanlısı ayrılıkçılara ait internet sitesinden yapılan açıklamada ise Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ateşkes ilan edilmesinden bu yana yedi kez ateşkesi ihlal ettiğini ileri sürüldü. Açıklamada, bu saldırılar sonucunda ayrılıkçılar ve siviller arasında yaralananların olduğu kaydedildi.

"ATEŞKESE UYMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tek taraflı ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti liderleri de Ukrayna ordusunun Mariupol, Enakievo, Oçeredino, Veselaya Gora, Yasinovataya, Spartak yerleşim birimleri ile Donetsk Havalimanı yakınlarında ateşkesi ihlal ettiğini iddia etti. Olaylarda bir ayrılıkçının öldüğü, 10'dan fazla sivilin yaralandığını ileri sürüldü. Donetsk Halk Cumhuriyeti liderlerinden Andrey Purgin, ayrılıkçıların Ukrayna ordusunun "provokasyon eylemlerine" rağmen ateşkese uymaya devam edeceklerini bildirdi.

Belarus'un başkenti Minsk'te 5 Eylül'de bir araya gelen "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısına katılan eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT temsilcisi Heidi Tagliavini ile Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti liderleri Aleksandr Zaharçenko ve İgor Plotnitskiy arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Ukrayna'nın doğusunda 5 Eylül itibarıyla ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Donetsk Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Mariupol Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title