Haberler

Ukrayna'nın AB ile Ortaklık Anlaşmasını Onaylaması

Bakanlar Kurulu, parlamentonun onayladığı anlaşmanın hayata geçirilmesine ilişkin eylem planını kabul etti Plana göre, anlaşmanın 2017 yılına kadar hayata geçirilmesi öngörülüyor Ukrayna hükümeti, doğuda yapılacak seçimleri, uluslararası kurallara uygun olması halinde tanıyacağını açıkladı.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği (AB) ile daha önce imzalanan ve dün parlamento tarafından onaylanan Ortaklık Anlaşması'nın hayata geçirilmesine ilişkin eylem planını kabul etti.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında kabul edilen eylem planına göre, Ortaklık Anlaşması'nın 2017 yılına kadar hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Arseniy Yatsenyuk, "Bu anlaşmayı 2017 yılına kadar uygulama gibi çok iddialı ve kısa bir süre belirledik. Çünkü bizim için bu anlaşmayı uygulamak, Ukrayna yasalarını AB normlarına adapte etmek ve Ukrayna'nın AB kurallarına uyduğunu göstermek çok önemli" dedi.

Yatsenyuk, ayrıca, ülkede barışın sağlanması için çok önemli gördükleri "Barış Planı"nın hayata geçirilmesinin emniyet ve silahlı kuvvetleri hiçbir şekilde gevşetmemesi gerektiğini kaydetti. Yatsenyuk, silahlı kuvvetlerin her zaman hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Yatsenyuk, ülkeye barış gerektiğini vurgulayarak, "Savaş bize çok pahalıya mal oluyor. En değerli olan da insan hayatı. Savaşın her günü bize 80 milyon grivnaya (6 milyon dolar) mal oluyor. Bundan dolayı Ukrayna'da barış şart" şeklinde konuştu.

Doğudaki seçimler kurallara uygun olursa tanınacak -

Başbakan Yatsenyuk, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhansk illerini kapsayan Donbas bölgesinde yapılacak seçimlerin uluslararası hukuk kuralları ve normlarına uygun olarak düzenlenmesi durumunda, hükümetin bu seçimleri tanıyacağını açıkladı.

Yatsenyuk, "Uluslararası kurallar gözlemcilere izin verilmesi, seçim komisyonu üyeleri üzerinde baskı yapılmaması, siyasi rekabetin sağlanması ve vatandaşların özgürce meclis üyesi adayı olma hakkını kullanabilmesidir. Aksi halde bu seçim değil, çetelerin meşrulaşması olur" ifadesini kullandı. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Arseniy Yatsenyuk Avrupa Birliği Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title