Haberler

Ukrayna Lideri Poroşenko'nun Norveç'e İlk Resmi Ziyareti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ilk kez Norveç'e resmi ziyarette bulundu.

Poroşenko, Norveç ziyareti kapsamında Norveç Başbakanı Erna Solberg ve Norveç Parlamentosu Başkanı Olemic Thommessen ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Poroşenko, Ukrayna ve Norveç'in yeni enerji kaynakları alanında işbirliğine gitme konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Norveç'in Kırım ve Ukrayna'nın doğusundaki kriz ile ilgili Kiev'e destek verdiğini belirten Poroşenko, "Norveç'in, Ukrayna'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına olan desteğini net olarak ifade etmesi bizim için önemli" dedi.

Norveç Parlamentosu Başkanı Thommessen ile görüşmesi sonrası ise Ukraynalı lider, "İnsan hakları alanında örnek teşkil eden Norveç'i, Donbass ve Kırım'daki insan hakları ihlallerine son verilmesi konusunda Ukrayna'ya destek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Norveç'in hukuk alanındaki deneyimlerini Ukrayna ile paylaşmaya hazır olduğunu belirten Thommessen ise, iki ülke parlamentoları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için çalışma yürütüleceğini söyledi. - Kiev

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Petro Poroşenko Ukrayna Norveç Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title