Haberler

Ukrayna ile Rusya Arasındaki Doğalgaz Anlaşmazlığı

Güncelleme:

Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "AB ve Ukrayna ile imzalayacağımız protokol metni hazır." dedi.

Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Ukrayna'ya doğalgaz akışının yeniden sağlanması için Ukrayna, Rusya ve Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanacak protokol metninin hazır olduğunu ve belgenin Ukraynalı yetkililer tarafından incelenmekte olduğunu bildirdi.

Novak, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile yaptığı görüşmede, Ukrayna ve AB ile yürütülen doğalgaz görüşmeleri konusunda bilgi vererek, "AB ve Ukrayna ile imzalayacağımız protokol metni hazır. Avrupa Komisyonu ile ortak hazırladığımız öneriler şu an Kiev yönetimi tarafından inceleniyor, onların yanıtını bekliyoruz" dedi.

Ukrayna, Rusya ve ABF arasında 26 Eylül'de yapılan görüşmede, Kiev yönetiminin borcunun bir kısmı olan 3,1 milyar doları ödemesi konusunda anlaşmıştı. Bu paranın 2 milyarının doğalgaz akışının sağlanmasından önce, 1,1 milyarının ise yıl sonuna kadar ödenmesi kararlaştırılmıştı. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title