Haberler

Ukrayna'dan Dalaman'a Gelen Uçak Törenle Karşılandı

Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'dan Dalaman'a 189 yolcusuyla gelen gelen Boeing 737 tipi uçak, havalimanında su takı oluşturularak törenle karşılandı.

Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'dan Dalaman'a 189 yolcusuyla gelen gelen Boeing 737 tipi uçak, havalimanında su takı oluşturularak törenle karşılandı.

Harkov'dan gelen uçağın Dalaman'a ilk inişi dolayısıyla YDA Dalaman Havalimanında tören düzenlendi. Uçak, itfaiye ekiplerince su takıyla karşılandı. Uçaktan inen yolculara Türk lokumu ikram edildi, uçuş ekibine ise çiçekler verildi.

YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna pazarı açısından olumlu gelişmeler yaşandığını, bu gelişmelerin ülke turizmi için de sevindirici olduğunu söyledi. Ukrayna'dan Dalaman'a çok sayıda uçak seferi koyan Anex Tur'a teşekkür eden Güvenç, "Ukrayna'nın 3 farklı kentinden Dalaman'a yapılan uçak seferi sayısı 18'e ulaştı. Anex ve diğer tur operatörlerine de müteşekkiriz. Turizm Bakanlığımızın destek ve işbirliği ile çalışmalarımız artarak sürdürülecek." dedi.

40 milyon nüfusuyla Ukrayna'nın turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu anlatan Güvenç, "Bölgemiz Ukraynalıların seveceği bir bölge. Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle Dalaman bölgesi Ukraynalı turistlerin vazgeçilmezi haline gelecek. Ukrayna'nın farklı kentlerinden de bölgemize uçak seferi düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Anex Tour Kontrat Müdürü Mustafa Özden ise seferlerin eylül sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Ukrayna'dan yeni bir şehirden uçuş başlattıkları için mutlu olduklarını dile getiren Özden, "YDA ile bölgedeki tanıtım çalışmalarımız sürüyor. Bölgedeki lider otellerle Dalaman'ı Ukrayna'da tanıtmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Özden Dalaman Ukrayna Boeing Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title