Haberler

Ukrayna Seçimlerinde İlk Sonuçlara Göre Poroşenko Önde

Güncelleme:

Ukrayna'da sandıkların Türkiye saati ile 20.00'de kapanmasından sonra ilk sonuçlar geldi. Sandık çıkış anketlerine göre, Poroşenko yüzde 55,7 oranında oy aldı. Muhalif politikacı Yulya Timoşenko'nun ise yüzde 12,9 oranında oy aldığı belirtildi.

RAKAMLARLA SEÇİM

Üç bin 500'den fazla uluslararası gözlemcinin takip ettiği seçimlerin güvenliği yaklaşık 90 bin güvenlik görevlisi tarafından sağlandı.

Tek taraflı olarak Ukrayna'dan ayrılarak Rusya'ya katılma kararı alan ve bir milyon 810 bin 644 seçmenin bulunduğu "Kırım Özerk Cumhuriyeti"nde Tatarlar, Kiev yönetiminin kontrolündeki Herson bölgesinde sandık başına gitti.

SEÇİME ENGEL

Rusya yanlılarının kontrolünde olan ve 3 milyon 289 bin 616 seçmenin bulunduğu Donetsk'te ise 22 seçim bölgesiden sadece birkaçında oy verme işlemi gerçekleştirilebildi. Benzer bir durum 1 milyon 771 bin 873 seçmenin bulunduğu Lugansk vilayetinde de yaşandı. Lugansk'taki 12 seçim bölgesinden sadece ikisinde seçmenler oy kullanabildi.

Kesin sonuçların pazartesi sabahı açıklanması beklenirken, herhangi bir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması durumunda, 15 Haziran'da ikinci tur yapılacak.

"ÇİKOLATA BARONU"

Petro Poroşenko'nun yaklaşık 1 milyar 300 milyon euroluk bir serveti bulunuyor. Kakao çekirdeği satarak ticarete başlayan milyarder iş adamı şekerleme fabrikalarını satın ala ala branşın devleri arasına girdi. "Çikolata Baronu" olarak bilinen Poroşenko'nun otomobil ve otobüs fabrikalarının yanı sıra bir tersanesi ve bir de özel televizyon kanalı bulunuyor.

Poroşenko temiz bir işadamı olarak biliniyor. Çesno (Dürüst) adlı sivil toplum kuruluşundan Svetlana Salişçuk şimdiye kadar bir yolsuzluk yaptığına dair elde veri olmadığını belirtiyor. Poroşenko'nun siyasetçi olarak da şeffaf olduğunu kaydediyor.

Rusya'ya karşı muhalefet söz konusu olduğunda milyarder iş adamı aşırı sağcı söylemden de uzak duruyor. Poroşenko'nun sağ milliyetçi bir çizgi izlemektense ülkeyi bir arada tutmanın yollarını arayacağı sanılıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Rusya Federasyonu Petro Poroşenko Türkiye Ukrayna Dünya Haberler

500

Yorumlar (7)

kemal:

aptal erifler özgürlükmüş refahmış vs almanyanın gazıyla böyle eldeki bulgurdanda oldunuz bizdeki ingiliz tohumlarıda denedi ama halkın sağduyusu ve başbakanımızın güçlü iradesi sayesinde beceremediler şeytanın başı almanya ingiltere israil tohumlarınıda her ülkeye salmıslar

39
12
yanıtYanıtla
TAYYİP ERDOĞAN:

Ukrayna bağımsızlığı korunmalı Rusya bu işlere karışmamalı fakat 1 şart ile Kırım Özerk Cumhuriyetinin bağımsızlığı tanınmalıdır Kırım'a bağımsızlık milli irade ne derse o olur

4
8
yanıtYanıtla
RTEekwwo@gmail.com:

TAMAM BUNU DÜŞÜNEMEMİŞTİK DEDİĞİN GİBİ YAPACAĞIZ

yanıt0
yanıt0
kkkkkkkml@hotmail.com:

Kısaca Rus yanlıları kazandı.

7
0
yanıtYanıtla
KARA TAŞLI:

HİÇ KİMSE AKLINDAN ÇIKARMASIN; PARA SEÇİM KAZAN SA DA, SUYLA GELEN SELİNEN GİDER. SİLVİO BERLUSKONİ MİLYONLARI ÇARMIŞTI. ÜÇ-BEŞ GÜNDE OLSA HUZUR EVİNDE HİZMETÇİLİĞE MAHKUM OLMUŞTUR. ZAMANI GELDİĞİNDE BİZİM HİZMET ALANLARI DA BELLİDİR: İŞE SOMA'DAN BAŞLAYABİLİRLER. SONRA URLA, KUPON ARSALAR, MÜCEVHERHANELER ONLAR BİRAZ TEHLİKELİR, ZAAFLARINA HAKİM OLAMZLAR, AMA KÖPRÜ VE KANAL ŞANTİYELİRDE KAMUYA HİMET VEREBİLİRLER...

3
4
yanıtYanıtla
nasreddin:

amerika ve avenilerine diyorum ki, sadece defolun

4
0
yanıtYanıtla
nasreddin:

amerika ve yandaslari cok bozulacak sararip solacaklar

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title