Haberler

Ukrayna'daki Genel Seçim

AGİT: "Seçim demokratik ilkelere uygun yapıldı"

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ukrayna'da dün düzenlenen erken genel seçimin demokratik ilkelere uygun yapıldığını bildirdi.

Ülkedeki seçimleri izleyen AGİT gözlemci heyetinin özel koordinatörü Kent Harstedt, Kiev'de düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna'nın geleceğini belirleyecek bu seçimlerin, demokrasi taleplerine uygun olarak gerçekleştiğini, oylama süreci ve oy sayımının da iyi bir şekilde organize edildiğini kaydederek bunun Ukrayna'nın geleceğine yönelik atılan yeni bir adımı olduğunu ifade etti.

Harstedt, hükümetin, seçimin ülkenin büyük bir kısmında yapılmasını sağladığını belirterek oy sayımına ilişkin bazı ihlallerin de meydana geldiğine dikkati çekti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) gözlemci heyetinin başkanı Christopher Chope de eskisinden çok farklı bir parlamento oluşacağını söyleyerek yeni parlamentonun, reformların yapılması için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. Chope, AKPM'nin bu konuda yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

AGİT Parlamenterler Asamblesi gözlemci heyetinin başkanı Doris Barnett de doğudaki bölgelerin Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunduğu için yaklaşık 30 milletvekili koltuğunun boş kalacağına işaret ederek bunun, silahlı çetelerin doğudaki seçmenlerin oy kullanmasını engellediğini her zaman hatırlatacağını vurguladı.

Avrupa Parlamentosu gözlemci heyetinin başkanı Andrej Plenkoviç de toplumun, değişim konusunda kararlı olduğunu bu seçimle açıkça gösterdiğini kaydederek yeni parlamento ve kurulacak hükümetin, yeni reformların gerçekleştirilmesinden sorumlu olacağını söyledi. Plenkoviç, yeni parlamentonun en kısa zamanda istikrarlı bir hükümet kuracağına inandığını sözlerine ekledi. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title