Haberler

Ukrayna'daki Gelişmeler

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Belarus'un başkenti Minsk'te dün akşam düzenlenen "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısında Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların, daha önce imzalanan Minsk memorandumunun yeniden ele alınmasını talep ettiğini açıkladı.

AGİT tarafından yayımlanan açıklamada, ayrılıkçılara sunulmak üzere Minsk memorandumunun hayata geçirilmesine ilişkin eylem planının hazırlandığı, ancak ayrılıkçıların bunun yerine, daha önce imzalanan Minsk memorandumunun yeniden ele alınmasını talep ettiği belirtildi.

Üçlü Temas Grubu'nun toplantısına daha önce Minsk mutabakatlarını imzalayan Donetsk ve Luhansk'ın liderlerinin davet edilmesine rağmen yerine temsilcilerini gönderdikleri, toplantıya katılan temsilcilerin ise Üçlü Temas Grubu tarafından sunulan "ateşkesin sağlanması ve ağır silahların geri çekilmesine ilişkin mutabakatın uygulanması" eylem planını görüşecek durumda olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, temas grubunun istişarelerin sürdürülmesi için her zaman açık olduğu vurgulanarak, "Durumun ciddi ölçüde kötüleşmesi ve can kayıplarının artması ışığında, Üçlü Temas Grubu, tüm tarafları Minsk dokümanlarını hayata geçirilmesi sürecinde gecikmeden sorumlu bir şekilde yer almaya çağırıyor" ifadesine yer verildi.

Üçlü Temas Grubu'nun dün akşamki toplantısında ülkenin doğusunda giderek artan gerginliğin giderilmesine ilişkin uzlaşma sağlanamaması nedeniyle taraflar birbirlerini suçlamıştı. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Belarus Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title