Haberler

Ukrayna'daki Gelişmeler

Devlet Başkanı Poroşenko, Merkel ve Hollande ile telefonda görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki gelişmelerle ilgili, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştü.

Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Poroşenko, Merkel ve Hollande ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede taraflar, çatışmanın tırmanmaması için karşılıklı olarak ateşkesin sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması, askerlerin ve ağır silahların geri çekilmesini öngören Üçlü Temas Grubu'nun toplantısının yapılması gerektiği konusunda mutabık kaldı. Taraflar, Üçlü Temas Grubu toplantısının 29 Ocak'ta yapılacak Avrupa Birliği Konseyi toplantısına kadar gerçekleştirilmesini umut ettiklerini belirtti.

Mariupol'daki gelen saldırıyı "şok edici bir trajedi ve insanlığa karşı bir suç" olarak nitelendiren Poroşenko, görüşmede, ülkesinin sözde "Donetsk ve Luhans Halk Cumhuriyetlerinin" terör örgütü olarak ilan edilmesinde ısrarcı olacağını bildirdi. Poroşenko, AGİT Özel Gözlem Misyonu'nun Mariupol'a düzenlenen saldırının ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden yapıldığına ilişkin rapor verdiğini hatırlatarak, bu terör saldırısına Rusya'nın resmi tepkisinin olmamasına da şaşırdığını dile getirdi.

Poroşenko ayrıca, Angela Merkel ve François Hollande ile Donbas'daki durumun normalleşmesi konusunda herhangi bir gelişme olmaması durumunda, daha kararlı adımlar atılması için Avrupa Konseyi Dışişleri Bakanları toplantısının gerçekleştirilmesi de dahil yapılacak girişimler konusunda fikir alışverişinde bulundu. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Petro Poroşenko Angela Merkel Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title