Haberler

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna, Rusya'dan yeniden doğalgaz ithal etmeye başladı.

Ukrayna'nın Rusya'dan yeniden doğalgaz ithal etmeye başladığı bildirildi.

Ukrayna doğalgaz taşımacılığı ve dağıtım şirketi Ukrtransgaz şirketi Basın Sözcüsü Maksim Belyavskiy, yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'dan günlük 43,5 milyon metreküp doğalgaz ithal etmeye başladığını kaydetti.

Belyavskiy, Ukrtransgaz'ın bugün itibarıyla doğalgaz ithal edilmeye başlanan Rusya'dan, tüketicilerin ihtiyacı için günlük 43,5 milyon metreküp doğalgaz ithal edileceğini belirtti.

Naftogaz şirketinin, 5 Aralık'ta, Ukrayna'nın bu yılsonuna kadar ithal edeceği 1 milyar metreküp doğalgaz için Rus Gazprom şirketine 378 milyon dolar ön ödeme yaptığı, Rusya'dan doğalgaz ithalatının bu hafta içerisinde başlatılacağı açıklanmıştı.

Rusya ile Ukrayna'nın daha önce yaşadığı sorun nedeniyle iki ülke arasında Avrupa Komisyonu'nun güvencesinde, Ukrayna'nın kullanacağı doğalgaz için ön ödeme yapması şartıyla Rusya'nın doğalgaz sağlaması konusunda mutabakat sağlanmıştı. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title