Haberler

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna'nın, 1 Ağustos'tan sonra doğudaki terörle mücadele operasyonu için orduya ödeyecek mali kaynağının olmadığı bildirildi.

Ukrayna Maliye Bakanı Aleksandr Şlapak, devlet bütçesinde 1 Ağustos'tan sonra ülkenin doğusunda sürdürülen terörle mücadele operasyonunda yer alan askerlere ödenecek mali kaynağın olmadığını belirtti.

Parlamentoda konuşan Şlapak, terörle mücadele operasyonunda yer alan askerler için 1 Ağustos'tan sonra ödenecek bütçe kaynaklarının olmadığını kaydederek, "1 Ağustos'tan sonra askerlere ödeyecek bir şeyimiz yok" ifadesini kullandı. Şlapak, ülkenin doğusundaki terörle mücadele operasyonunun sürdürülmesi için en az 9 milyar grivna (yaklaşık 2 milyar lira) maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Şlapak, martta terörle mücadele operasyonu için bütçeden mali kaynak ayrılırken, bu operasyonun 1 Temmuz'a kadar süreceğini hesaplayarak orduya kaynak ayrıldığını hatırlattı.

Maleyi Bakanı Şlapak, "Operasyonun sürdürülmesi için ek kaynaklara ihtiyaç var. Ordu, bu amaçlar için en az 9 milyar grivnadan fazla kaynak ayrılmasını istiyor. Ayrıca hükümet, teröristlerin elinde kurtarılan bölgelerin kalkındırılması için sürekli olarak maddi kaynaklar bulma sorunu ile karşı karşıya kalıyor" ifadesine yer verdi.

Aleksandr Şlapak, ayrıca ülkenin doğusundaki olaylardan dolayı devlet bütçesinin 13 milyar grivna kaybettiğini belirterek, "Ekonomik analizler, doğudaki olaylardan dolayı devlet bütçesinin gelir kısmı, yıl sonuna kadar 13 milyar grivna miktarındaki geliri kaybedecektir" diye konuştu. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title