Haberler

Kırımoğlu: Yardıma Gelecek İlk Ülke Türkiye Olacak

Güncelleme:

Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı Kırımoğlu, "Kırım Tatarlarına bir tehdidin olması halinde, yardıma gelecek ilk ülke Türkiye olacak." dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Kırım Tatarlarına herhangi bir tehdidin olması halinde, yardıma gelecek ilk ülke Türkiye olacak" dedi.

Kırımoğlu, parlamentoda basına yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Kiev'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, Başbakan Arseniy Yatsenyuk ve Dışişleri Bakanı Andrey Deşitsa ile görüştüğünü hatırlatarak, bunun Türkiye'nin Ukrayna'yı stratejik partner olarak gördüğünün ve ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğini kararlılıkla savunduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin hem ekonomik hem de diplomatik anlamda geniş kapsamlı yardıma hazır olduğunu dile getiren Kırımoğlu, ülkedeki temasları sırasında Davutoğlu'nun, kendisine "Eğer, Kırım Tatarlarına herhangi bir tehdit olursa, yardıma gelen ilk ülke Türkiye olacağından şüphe etmeyiniz" dediğini aktardı.

Bu arada, Türkiye'nin Odessa Başkonsolosu Nur Sağman ile Kiev Büyükelçiliği 2. Katibi Fatih Öztürk, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov ile görüştü.

Kırım Tatar Milli Meclis Başkan Yardımcısı Neriman Celal'in de hazır bulunduğu görüşmede, Çubarov'un, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Kırım'daki olaylarla ilgili tutumu ve bölgedeki son durum hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, görüşme sırasında Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kırım Tatar yerel yönetim kurumlarının esas görevinin, halkın huzurunu ve can güvenliğini korumak, provokasyonlara gelmemesini sağlamak olduğunu ifade etti. Çubarov, Meclis'in, Kırım'daki durumun çözümüne yönelik tüm önerilerinde, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin önemini vurguladığını kaydetti.

Nur Sağman da Türkiye'nin Kırım'daki son olayları tedirginlikle izlediğini ve Kırım Tatarları için endişe ettiğini aktararak, Kırım'daki durumun tespiti için bölgede görüşmelerde bulunmak istediklerini belirtti. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Türkiye Tatar Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title