Haberler

Ukrayna'da Radikal Parti, Parlamento Koalisyonundan Ayrıldı

Radikal Parti Genel Başkanı Oleg Lyaşko, 5 partinin birleşmesinden oluşan parlamento koalisyonundan ayrıldıklarını açıkladı.

Radikal Parti Genel Başkanı Oleg Lyaşko, 5 partinin birleşmesinden oluşan parlamento koalisyonundan ayrıldıklarını açıkladı.

Ukrayna basınına konuya ilişkin açıklama yapan Lyaşko, başkanlık yaptığı Radikal Parti milletvekilleriyle birlikte parlamento koalisyonundan çıkma yönünde karar aldıklarını belirtti.

Koalisyondan ayrılma kararının, 31 Ağustos'taki olaylarla bağlantılı olduğunu belirten Lyaşko, "Radikal Parti, dün Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Meclis Başkanı Vladimir Groysman tarafından fiili olarak yok edilen koalisyonda bulunmanın bir anlamı kalmadığına karar verdi. Poroşenko ve Groysman, koalisyonun çoğunluğunun karşı çıkmasına rağmen, Anayasa değişikliğini yaptı. Bunun sonucu olarak da parlamento önünde, insanların ölümüne ve yaralanmasına neden olan provokasyonlar yaşandı" dedi.

Ukrayna parlamentosunda "Bölgeler Partisi"nin de katılımıyla fiili olarak yeni bir koalisyonun oluştuğunu ileri süren Lyaşko, bugünden itibaren hükümet, Devlet Başkanı ve parlamento çoğunluğunun yürüttüğü siyasete karşı muhalefete geçtiklerini kaydetti.

Lyaşko'nun açıklamasının ardından, Radikal Parti kontenjanından Başbakan Yardımcısı görevini yürüten Valeriy Voştsevskiy de, "Partisinin aldığı karar doğrultusunda hükümette kalamayacağını ve görevinden istifa ettiğini" açıkladı.

450 sandalyeye sahip Ukrayna parlamentosunda, parlamento koalisyonunu, Petro Poroşenko Bloku (143), Halk Cephesi (81), "Samopomiç" (31),  Radikal Parti (21) ile Tüm Ukraynalıların Vatan Birliği'nin (19) milletvekillerinden oluşan 295 sandalye ile temsil ediliyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Petro Poroşenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title