Haberler

Ukrayna'da Rus Ayrıkçılar Kaçırdıkları Türkü Serbest Bıraktı

Güncelleme:

Ukrayna'nın doğusunda seçim döneminde ayrılıkçılar tarafından kaçırılan AGİT gözlemcisi Mehmet Kılıç, özgürlüğüne kavuştu.

İç savaşın yaşandığı Ukrayna’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gözlemci olarak giden ve orada kaçırılmış olan AGİT gözlemcisi Mehmet Kılıç serbest bırakıldı.

GECE TESLİM EDİLDİLER

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kılıç ve kaçırılan diğer bazı Avrupalı gözlemciler, ayrılıkçılar tarafından gece yarısı Donetsk'in merkezinde bir otele getirilerek AGİT yetkililerine teslim edildi.

DIŞİŞLERİ YOĞUN UĞRAŞ VERMİŞTİ

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) personeli Kılıç'ın, diğer gözlemcilerle birkaç saat içinde Ukrayna'nın batısındaki daha güvenli bir ile nakledilmeleri ve oradan Kiev'e geçmeleri bekleniyor. Donetsk'te görev yapan AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu üyesi 4 gözlemci, 26 Mayıs 2014'te akşam saatlerinde bölgedeki Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler tarafından kaçırılmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, gözlemcilerin salıverilmesi için yoğun girişimlerde bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Kılıç Donetsk Ukrayna Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

VOYVODA:

Türkler hiç bu kadar dünayada ve Türkiyede garip mahsun ve sahipsiz kalmamıştı Kaçıran kaçırana

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title