Haberler

Ukrayna'da Geçen Yılki Yangında Ölenler Anıldı

Ukrayna'nın güneyindeki Odessa'da, 2 Mayıs 2014'te Sendikalar Evi'nde çıkan yangında ölenler anıldı.

Kulikovo Meydanı'ndaki Sendikalar Evi'nde çıkan yangında ölen 48 kişi için, olayların birinci yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Törene katılan çok sayıda kişi, onların anısına saygı duruşunda bulundu, mum yakarak dua etti.

Yangında ölenlerin resimlerini taşıyan Ukraynalılar, olay yerine çiçek bıraktı, ellerindeki siyah balonları ve güvercinleri uçurdu. Törende, "faşizm kahrolsun", "Odessa kahramanlar kenti", "Unutmayız, affetmeyiz, zaman gelir intikam alırız" gibi sloganlar atıldı.

Bazı vatandaşlar da 48 kişinin ölümüne neden olan Sendikalar Evi'ndeki yangın ile ilgili suçluların hala tespit edilerek cezalandırılmamasını protesto etti, hükümete tepki gösterdi.

Odessa'da 2 Mayıs 2014'te, Rus dilinin resmiyet kazanmasını ve bölgenin federe bir yapıya kavuşması için oylama yapılmasını talep ederek eylem yapan çok sayıda kişinin Kulikova Meydanı'nda kurduğu çadırlar, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından ateşe verilmişti. Meydandaki yangın Odessa Sendikalar Evi'ne de sıçramış, olayda 48 kişi ölmüş, 200'den fazla kişi de olaylar sırasında yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

antalyalimobilWeb@haberler.com:

100 doguru..ukrainalilar dedelari unuttu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title