Haberler

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

74 yolcunun cenazesi daha Hollanda'ya gönderildi.

Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya Havayolları uçağının enkazından çıkarıldıktan sonra trenle Kharkov'a getirilen cenazelerden 74'ü daha bugün Hollanda'ya gönderildi.

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde düşen ve içinde bulunan 298 kişinin tamamının hayatını kaybettiği Amsterdam-Kuala Lumpur uçağının kurbanlarının Hollanda'ya gönderilmesi işlemi sürüyor.

Uluslararası uzmanların bugün itibarıyla cenazeleri taşıyan ve olay yerinden Kharkov'a gelen soğutuculu dört tren vagonunun tamamını açtıkları, son vagonu boşaltma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bugün yapılan seferde gönderilen 74 cenazenin uğurlanması için düzenlenen törende Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop'ın yanı sıra Kharkov Bölge Valisi İgor Baluta da hazır bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Timmermans, çok sayıda basın mensubunun takip ettiği uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, Ukrayna hükümetine gösterdikleri yardımseverlikten dolayı şükranlarını sundu. Timmermans, buradaki çalışmalarının son kurban evine gönderilene kadar devam edeceğini vurguladı.

Hollanda araştırma ekibinin yetkilisi Eshter Naber ise bugünkü iki seferin ardından yarın son seferin yapılacağını söyledi. Son seferde kaç cesedin gönderileceği hakkında bilgi vermeyen Naber, yapılacak kimlik tespit çalışmasının ardından detayların ortaya çıkacağını ifade etti.

Bu arada, Hollanda'dan inceleme amacıyla gönderilen askeri polislerin kaza bölgesine bugün ulaşarak çalışmalara başlayacağı kaydedildi. - Kharkivs'ka Oblast'

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Donetsk Malezya Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title