Haberler

Ukrayna'da Çok Uluslu Ortak Askeri Tatbikat

KİEV (AA) – Ukrayna'nın Lviv kenti yakınındaki askeri poligonda, 18 ülkeden 2 bine yakın askerin katıldığı "Saber Guardian/Rapid Trident - 2015" çok uluslu ortak askeri tatbikatı başladı.

KİEV (AA) – Ukrayna'nın Lviv kenti yakınındaki askeri poligonda, 18 ülkeden 2 bine yakın askerin katıldığı "Saber Guardian/Rapid Trident - 2015" çok uluslu ortak askeri tatbikatı başladı.

Yavoriv askeri poligonunda başlayan ve Ukrayna, ABD, İngiltere, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ile Litvanya'dan askeri birliklerin katıldığı tatbikatın açılış töreninde, Ukrayna ve ABD bayrakları göndere çekildi.

Ukraynalı üst düzey askeri yetkililerle tatbikata katılan ülkelerden gelen askeri birliklerin yöneticilerinin de hazır bulunduğu törende, Ukrayna halk oyunları gösterisi sergilendi.

Kara ve hava kuvvetleri taktik eğitimi, karada hareket etme ve zırhlı araçların desteğinde düşmana karşı savaşma tekniklerinin işleneceği tatbikatta Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait zırhlı araç ve askeri helikopterlerin de kullanılması öngörülüyor.

Nisan ayında aynı askeri poligonda, Ukraynalı askerleri eğitmek üzere gelen 300 ABD'li deniz piyade askeri ile eğitime katılan Ukrayna Milli Muhafız Birliği görevlilerinin katıldığı ve 6 ay sürecek Ukrayna-ABD ortak askeri eğitim tatbikatı başlamıştı.

Ukrayna, Polonya ve Litvanya ortak askeri birlik kuracak

Öte yandan, tatbikat çerçevesinde Ukrayna, Polonya ve Litvanya arasında ortak askeri birliğin oluşturulmasına yönelik anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu hafta içinde tatbikat çerçevesinde Lviv'e gelecek Ukrayna, Polonya ve Litvanya savunma bakanları, birliğin kurulmasını öngören anlaşmayı imzalayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Litvanya Ukrayna Polonya Lviv Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title